Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beijmos besked om framtiden: "Klart det är intressant att stanna i Malmö"

Allsvenskan

MALMÖ. Felix Beijmo är utlånad till MFF från Bremen.
Ännu är det oklart vad som händer efter säsongens slut.
- Det är klart att det är intressant att stanna i Malmö, säger han.

2:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Malmö FF lånade i somras in Felix Beijmo, 21, från tyska Bundesliga-klubben Werder Bremen fram till årsskiftet. Högerbacken har sedan dess fått gott om speltid och spelade bland annat under måndagskvällen från start i MFF:s seger mot AIK på Stadion.

Beijmo berättar efteråt att inget ännu är klart kring vad som händer efter årsskiftet, men medger att det mycket väl kan vara intressant att stanna i Skåneklubben.

- Jag har inte någon tanke på det just nu. Jag tror att vi har fem matcher kvar och det har känts bra, då jag har fått spela mycket. Jag kommer i bättre och bättre form. Jag hoppas att jag kommer att få spela så mycket som möjligt fram till säsongen är slut och sedan kommer vi säkert sätta oss ner. Jag pratar regelbundet med Uwe (Rösler) och har en bra relation där. Jag har lärt mig väldigt mycket sedan jag kom hit och är väldigt tacksam för den här chansen. Jag har en bra relation med ”Danne” (Daniel Andersson) också. Vi kommer nog att sätta oss ner efter säsongen. Nu är det bara fokus på de här viktiga matcherna, både i allsvenskan och i Europa, där vi vill gå vidare. Vi får prata då, säger högerbacken och fortsätter:

ANNONS

- Det är klart att det är intressant att stanna i Malmö. Det är en väldigt fin klubb och jag trivs väldigt bra här, men det är inget vi tar just nu, fortsätter han.

Beijmo har under tiden i MFF haft knapp kontakt med Bremen och tror att det blir en ny utlåning från den tyska klubben efter årsskiftet.

- Det är en vanlig kontakt med spelare på lån. De har koll på mina prestationer. Jag snackar även med några i laget som jag känner bra. De har även folk som jobbar med utlånade spelare som man har kontakt med, men framför allt är det fokus här och jag har inte så mycket kontakt med dem. Jag tror att vi kommer att prata efter säsongen i och med att jag då blir en Werder Bremen-spelare igen om inget skrivs på innan första januari. Då blir det i sådana fall tillbaka dit, men som det ser ut nu har de full trupp där och tog in en högerback på lån när jag gick på lån. Troligtvis kommer det att komma en ny utlåning för mig i vinter, men det är inget jag har klart nu eller vet vad det kommer att bli.

ANNONS

Beijmo menar att han bestämmer vart han kan komma att bli utlånad framöver.

- Man skulle kunna säga att jag har det hundraprocentiga beslutet, då det är jag som ska vilja det och ska spela fotboll, men samtidigt har man en dialog med tränaren och sportchefen kring vad de tycker är bäst med ligor som kanske är lika tyska ligan. Då kanske jag kan bli aktuell för att få speltid igen i Bundesliga, men där måste man ha en dialog, säger han och fortsätter:

- Vi får se var det blir, men det är ändå jag som bestämmer. Med Malmö var det jag som kände att det var rätt och jag tycker ändå att det har fallit väl ut än så länge. Det är sådana beslut man själv också måste kunna ta. Speltid behövs och man vill komma till en klubb där man kan hjälpa till och göra skillnad. Det hade inte varit lönt för mig att sätta mig på en bänk bara för att gå till en finare liga utomlands. Då är det bättre att ta något steg tillbaka, börja spela och komma upp på hästen igen.

ANNONS

Du sa troligtvis utlåning, även om inget är klart. Skulle det vara jobbigt att få en vår i Tyskland i stället?
- Det beror helt på vad som händer. Jag kanske gör fem fenomenala matcher här och då vill kanske Werder Bremen ha tillbaka mig för att spela. Då kommer jag att jubla. Det ska jag inte sticka under stolen med. Mitt mål är fortfarande att komma tillbaka till Werder Bremen och spela i Bundesliga, det är den ambitionen jag har, men om det ser ut som förra säsongen är jag inte intresserad av det. Det är där man måste ha en dialog och då uppskattar jag ärlighet från klubben. Det måste vara en ärlig dialog från alla.

Publicerad 2019-10-29 kl 06:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto