Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bekräftat: Bahoui lämnar AIK - flyttar till Saudiarabien

Foto: Scanpix

Nu är det bekräftat. Nabil Bahoui lämnar AIK för Al-Ahli i Saudiarabien.
- Det är en stor försäljning och vi känner att vi kan återinvestera en del av pengarna när transferfönstret öppnar, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Det var i lördags som Nabil Bahoui, 24, presenterades på Al-Ahlis twitterkonto - något som AIK därefter dementerade. Under onsdagen har dock AIK bekräftat övergången, det enda som återstår är en läkarundersökning och mittfältarens personliga kontrakt.

- Vi inleder ännu en sommar med en stor försäljning. Det är AIK:s strategi - att förädla de spelare vi scoutar och sedan sälja vidare uppåt i spelarnas karriär, säger klubbens sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Sportchefen är nöjd med försäljningen av Bahoui.

- Kommer en spelare som bosman och sedan säljs för en ansenligt belopp blir det en bra ekonomisk affär. Sedan är det också uppåt för spelaren själv som får en våldsamt mycket bättre ekonomi.

AIK tappar därmed en av sina mest tongivande spelare mitt under säsongen, men klubben har som mål att återinverstera en del av pengarna från försäljningen.

- Kortsiktigt är det ett sportsligt tapp men samtidigt är det så att det nu finns en plats att fylla för de övriga spelarna i truppen. Vi har de senaste åren sålt en del spelare och i det här transferfönstret känner vi att vi kan återinvestera en del av pengarna.

Är det en ersättare till Bahoui ni letar efter?
- Vi kommer se över truppens helhet och hur vi ersätter beror dels på vad som finns på marknaden och dels på vad som blir en bra långsiktig lösning för oss.

24-årigen som kom till AIK i januari 2013 ser positivt på sin tid i Solna-klubben.

- Att få representera AIK har varit en ära för mig som är en Stockholmskille. Jag har njutit av att spela framför Sveriges bästa fans och jag vill tacka alla som har hjälpt mig från dag ett i AIK. Jag är inte orolig för AIK:s framtid då det finns stora talanger på min position, Sam Lundholm och Niclas Eliasson, hoppas att AIK visar de det förtroendet som klubben visade mig så att de uppnår sin fulla potential. Jag ser fram emot att få följa AIK i framtiden och vill även passa på att tacka och önska alla spelare och ledare i AIK ett stort lycka till, säger Nabil Bahoui till klubbens hemsida.

Bahoui har tecknat ett 2+2-årskontrakt med Al-Ahli.

Publicerad 2015-07-08 kl 10:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons