Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bekräftat: Behrang Safari klar för Malmö FF

Foto: Scanpix

Behrang Safari återvänder till Malmö FF. Ytterbacken har skrivit på ett avtal som sträcker sig till och med 2020.
-  Jag ville hem till Malmö, säger Safari om hemflytten. 

Det var åtta år sedan som Behrang Safari lämnade Malmö FF och inledde sin utlandskarriär. Fotbollskanalen kunde tidigare i eftermiddags avslöja att ytterbacken är klar för en återkomst, något som nu bekräftats av klubben.

Behrang Safari har ett kontrakt med FC Basel som löper ut i sommar, sedan väntar en flytt hem till Sverige. 30-åringen ansluter till truppen den 1 juli och har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med år 2020. 

- Jag har fått erbjudanden från andra europeiska klubbar men vill komma hem till Malmö FF. Med åren har jag fått mycket erfarenhet som jag känner att jag vill dela med mig av. Jag vill pusha mina medspelare och få fram det bästa i dem. Så jag hoppas att jag kan tillföra saker både på och utanför plan, säger Behrang Safari i ett pressmeddelande.

- För mig är det självklart. Vi ska vinna. Det är så inställningen är i klubben och det är så det ska vara. Jag har vunnit ligatitlar sex år i rad så det är det enda som gäller för mig. Jag ska försöka hjälpa till så gott det går, säger han.

Sportchefen Daniel Andersson är nöjd med sitt senaste nyförvärv.

- Vi har haft bra kontakt med Behrang sedan han lämnade. Det är en fantastisk spelare och kille. Han är professionell, har stor internationell erfarenhet och är väldigt duktig på sin position. Vi är glada att han väljer Malmö FF. Han kommer att höja lagets kvalitet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Publicerad 2016-01-18 kl 18:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER