Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bekräftat: Pelle Olsson tvingas bort från AFC Eskilstuna

Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna avbryter samarbetet med tränaren Pelle Olsson. Det bekräftar klubben själv i ett pressmeddelande.

Nykomlingen AFC Eskilstuna har gått på knäna i allsvenskan och är ännu utan vinst. Det är ingen hemlighet att missnöjet gentemot tränaren Pelle Olsson har varit stort - och nu står det också klart att han tvingas bort från klubben.

Ordföranden Alex Ryssholm kommenterar beskedet på klubbens hemsida:

- Resultaten har inte gått vår väg, varför vi vill göra en förändring. Efter diskussioner mellan klubbledningen och Pelle Olsson har vi enats om att gå skilda vägar.

Nu påbörjas arbetete med att hitta en ersättare. Assisterande Jesper Norberg tar tillfälligt över tränarskapet.

För Sportexpressen bekräftar Pelle Olsson att beslutet grundas i för dåliga resultat.

- Vi har haft en diskussion. Jag behåller grundförutsättningar för mig själv till varför vi kom fram till den här saken. Annars var det resultaten som gjorde att AFC ville ha en förändring, säger Olsson men tillägger att han tror att den negativa trenden hade kunnat vändas över tid:

- Ja, självklart så tror jag på att vi hade fått ett resultat över tid om förutsättningarna hade varit så. Jag kände att det inte var så. Men självklart, när man ligger i botten så är det jävligt jobbigt. Man vill bort därifrån blixtrande snabbt. Ibland måste man också acceptera att saker tar tid. Det kan vara bra som nykomling att man använder alla 30 omgångar. Om jag önskat mer tid är skitsamma, jag har inte jobbet kvar. Det är spelartruppen och ledningen som får ta hand dom det.

Publicerad 2017-05-28 kl 20:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons