Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Bekräftat: Peter Hunt avgår som ordförande i Norrköping

2v

Peter Hunt avgår med omedelbar verkan som ordförande för IFK Norrköping.
Det bekräftar han för Norrköpings tidningar.
"Kommer i kväll meddela styrelsen min omedelbara avgång som ordförande i IFK och dess bolag", meddelar Hunt i ett mejl till NT.

Peter Hunt har väckt starka reaktioner för sitt sätt att leda IFK Norrköping. Under tisdagen kunde Fotbollskanalen avslöja att Hunt och styrelsen fått kritik från en revisor som granskat klubben. I ett mejl till klubbens medlemmar gick följande att läsa:

"I dotterbolaget AB Norrköpings Idrottspark kommer vi att anmärka på att styrelsens ordförande, ensam, i strid med gällande teckningsrätt, ingått avtal. Vi har vidare anmärkt på att det i avtal angetts att rapportering endast ska ske till styrelsens ordförande och inte till VD eller till övriga styrelseledamöter. I dotterbolaget Parken Event & Arena AB kommer vi att anmärka på att styrelsens ordförande, ensam, i strid med gällande teckningsrätt, ingått avtal. Vi har vidare anmärkt på att det i avtal angetts att rapportering endast ska ske till styrelsens ordförande och inte till VD eller till övriga styrelseledamöter".

ANNONS

De fortsätter:

"I föreningen lämnar vi en övrig upplysning om att styrelsens ordförande efter balansdagen, utan giltigt styrelsebeslut, på egen hand har ingått avtal avseende en ut betalning om 1,9 miljoner kronor. Vi lämnar upplysningen med hänsyn till att den inträffat efter räkenskapsårets slut och således inte omfattas av vårt uttalande om ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2020.  Ovanstående anmärkningar har meddelats respektive styrelse".

Samma dag väljer Peter Hunt att avgå som ordförande - med omedelbar verkan.

"Kommer i kväll meddela styrelsen min omedelbara avgång som ordförande i IFK och dess bolag", skriver Hunt i ett mejl till NT.

Han bemöter kritiken som riktas mot honom och styrelsen.

"Jag vill påstå att alla beslut som tagits har förankrats bland styrelsens medlemmar. Det känner styrelsen och revisorerna väl till. I alla verksamheter så krävs ibland ett snabbt beslutstagande, så också inom IFK",  skriver Hunt till tidningen.

IFK Norrköpings valberedning har sedan tidigare valt att nominera Sakarias Mårdh som sitt förslag till ny ordförande inför årsmötet.

ANNONS

Fotbollskanalen söker Peter Hunt.

Publicerad 2021-02-16 kl 17:59

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto