POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
15v

Bekräftat: Tobias Hysén får roll i IFK Göteborg: "Han kommer att hjälpa till med det han kan"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Blåvitt-supportrarnas mäktiga hyllning till Hysén i spelaren ovan.

Tobias Hysén gör sin sista match i kärriären för IFK Göteborg mot Örebro.
Men han kommer att bli kvar i klubben efter det.
- Det är vi överens om, säger sportchefen Jonas Olsson till GP.

Tobias Hysén meddelade tidigare i höstas att han lägger skorna på hyllan och mot Malmö FF gjorde han sin sista hemmamatch på Gamla Ullevi. Ikonen fick motta stora hyllningar och bland annat tillägnade Blåvitts klack sitt tifo till Hysén.

På söndag gör han sin sista match i IFK Göteborg när klubben ställs mot Örebro på Behrn Arena. Men karriären i Blåvitt är ännu inte över efter den matchen.

För GP bekräftar sportchefen Jonas Olsson att klubben och Hysén kommit överens om att ikonen ska fortsätta att verka i Blåvitt efter att han lägger skorna på hyllan.

- Det är vi överens om. Han kommer att hjälpa till med det han kan. "Tobbe" har spelat på en hög nivå i många år, varit iväg i Kina och varit en viktig del för IFK Göteborg. Han har en stor och bred kompetens, sen kommer det att bli ett samtal mellan föreningen och Tobias om vilken roll det blir. Men vi är överens om att utnyttja hans kompetens på bästa sätt och det är en del i att vi ska vara bättre som lag nästa år, säger Olsson till GP.

Vilken roll Hysén kommer att få är ännu inte klart. Hysén är bara en av många tidigare framstående Blåvitt-spelare som väljer att fortsätta karriären i klubben. Sedan tidigare har bland annat Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller roller i klubben.

- Jag personligen är övertygad om att en bra rekrytering ihop med kontinuitet och utbildning är det bästa sättet, säger Olsson.

Se Blåvitt-supportrarnas mäktiga hyllning till Hysén i spelaren ovan.

Publicerad 2018-11-06 kl 19:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå