Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Bekräftat: Trotjänare lämnar Häcken efter säsongen: "Känner en jättebesvikelse"

Foto: Bildbyrån

Emil Wahlström lämnar BK Häcken efter säsongen.
Efter 16 år och 312 A-lagsmatcher blir mittbacken inte erbjuden något nytt kontrakt.
- Jag känner en jättebesvikelse över att inte få vara kvar, säger trotjänaren till klubbens hemsida.

Emil Wahlström kom till Häcken redan 2003 från Backa IF och har sedan 2006 varit en del av klubbens A-lag. Sammanlagt har det blivit 312 matcher i Hisingen-klubben för trotjänaren.

- I princip har det enbart varit framgångar om man ser tillbaka. Det är klubbens överlägset bästa period i historien och jag har fått vara med och bidra till den – det känns så klart oerhört bra. Och socialt har jag trivts från första början. Det har varit ens liv, ens familj, säger mittbacken till klubbens hemsida.

Wahlström har gjort 13 matcher under årets allsvenska säsong, men merparten kom under första halvan. Mittbacken har inte varit med ens på bänken sedan matchen mot Trelleborg i september, vilket är den enda matchen han spelat i av de senaste 13 matcherna för Häcken.

- Det har funnits i mina tankar ett tag, i och med att vi har varit så många mittbackar och jag sitter på utgående kontrakt. Känslan har varit att man har prioriterat andra spelare före att förlänga med mig. Jag känner en jättebesvikelse över att inte få vara kvar, säger Wahlström.

När Wahlström kom till Häcken som 15-åring blev han värvad av klubbens dåvarande akademichef Sonny Karlsson. Karlsson är numera sportchef i klubben och menar att konkurrensen på positionen är anledningen till att klubben inte erbjuder trotjänaren något kontrakt.

- Jag vill tacka för alla fantastiska år och den resa Emil varit med på med klubben. Vi gjorde ju resan tillsammans – han som juniorspelare till A-lagsspelare och jag från akademichef till A-tränare och sportchef, med allt vad det inneburit, säger sportchefen till klubbens hemsida.

Häcken avslutar allsvenskan hemma mot Norrköping på söndag, en match som kan avgöra guldstriden.

Publicerad 2018-11-06 kl 15:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons