Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bella mot revansch - imponerar på Haglund

Fredrik Berglund gör nu en andra comeback i Elfsborg. Den första var ett misslyckande och slutade med utlåning till Stabaek. Nu är han tillbaka och han imponerar på Magnus Haglund.

- Jag tycker att han har utvecklats i Stabaek. Han har lyckats bra under försäsongen och kommer att tillföra Elfsborg mycket, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till FotbollDirekt.se.

När Fredrik Berglund kom tillbaka till Elfsborg efter åren i FC Köpenhamn så var det till stora förväntningar.
Men snart visade det sig att han inte fick plats. Berglund övertygade inte på Haglund och valde till sist att lånas ut till Stabaek. 
Men i en av Norges största klubbar gjorde han succé och blev snabbt ordinarie och fick bland annat uppleva ett dubbelmöte med Valencia i Europa League där han i en av matcherna var bäst på planen.

- Han har utvecklat sitt kombinationsspel. Han är fortfarande explosiv i sitt spel men är inte längre bara en utpräglad djupledsspelare, nu är han stark också i det felvända spelet.

Men Fredrik Berglunds nya starka jag handlar inte enbart om effekten av Norge-sejouren, utan lika mycket om att han är mer träningsvillig än tidigare. Bella har lagt ner ett tungt fysiskt arbete på sig själv under vintern.

- Javisst, han har jobbat hårt. Han är bättre förberedd och kommer på så vis till fler målchanser än tidigare, fortsätter Magnus Haglund.

Sportchefen Mathias Svensson imponeras på samma vis som Haglund:
- Han har tagit sig i kragen träningsmässigt, säger Svensson till FotbollDirekt.se. Jag vet inte hur länge sedan det är sedan jag sett Fredrik så här bra?

- Han har behövt tid på sig. Det är inte så lätt att vara hemvändare, vilket jag själv är medveten om. Så blev han pappa också. Det i kombination med att flytta hem efter många år utomlands - det är inte lätt.

Fredrik Berglund har avböjt att göra intervjuer för att koncentrera sig på säsongen. Vad säger det med tanke på så massmedial han är?
- Ja, det säger väldigt mycket. Han vill koncentrera sig på fotbollen. 

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-04 kl 13:28
Annons
Annons
Annons