Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Benediktssons tuffa 2022 - sex hjärnskakningar på ett år: "Man gör allt för att rädda bollar"

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Adam Ingi Benediktsson bär numera hjälm.
I fjol åkte han på sex hjärnskakningar, men är samtidigt inte orolig över det.
- Jag försöker alltid rädda varje boll, oavsett om det är med huvudet eller händerna, säger IFK-målvakten till Fotbollskanalen.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Blåvitt-Tromsö i spelaren ovan.

IFK Göteborg-målvakten Adam Ingi Benediktsson, 20, anslöt från isländska HK Kópavogs under 2019, och har sedan dess gjort två matcher i allsvenskan, då Blåvitt slog Östersunds FK med 4-0 hemma och IFK Norrköping med 2-1 borta under slutet av 2021.

Under förra säsongen satt han till viss del på bänken för Blåvitt i allsvenskan, men var också på lån och stod för åtta matcher med FC Trollhättan i ettan södra.

Benediktsson har under den senaste veckan varit med på IFK:s läger i Spanien, och tränat med en hjälm på huvudet. Anledningen? Sex hjärnskakningar under den gångna säsongen.

- Jag fick för många hjärnskakningar förra året, så nu måste jag ta hand om huvudet för att spela längre, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Jag fick bollar i huvudet. Man gör allt för att rädda bollar, och några gånger måste man använda huvudet för att göra det. Jag gjorde det för många gånger.

Målvakten fick hjärnskakningarna under träningar, och första kom i början av förra säsongen.

- Det var inte de stora (hjärnskakningarna), så jag var inte borta i tre veckor. Det var de lilla, så jag var borta tre-fyra dagar och sedan var jag tillbaka.

Var det ungefär likadant varje gång, en kort tid som du var borta?
- Jag var yr och sådant, och när man får en hjärnskakning och inte har symptom kan man börja komma tillbaka. Det var nästan alltid två dagar efter, som jag inte hade symptom, och sedan hade jag två riktiga, där det var runt två veckor.

Är du orolig över detta?
- Nej, det här är mitt jobb. Om något händer, så händer det bara. Jag försöker alltid rädda varje boll, oavsett om det är med huvudet eller händerna. Jag kommer alltid sätta det jag kan framför bollen. Om jag får en hjärnskakning hoppas jag bara att jag räddade bollen.

Annons

Vid sidan av hjärnskakningarna tycker han det var kul att få speltid hos FC Trollhättan.

- Jag tycker att det var bra att få speltid i division 1. Man lär sig mycket när man spelar, så jag hoppas att jag fått något av det, så jag kan hjälpa laget nu.

Benediktsson har i år en tuff konkurrent i form av Pontus Dahlberg, och vill stötta förstemålvakten.

- Jag försöker göra mitt bästa varje dag, och om jag får speltid, så får jag speltid. Jag tränar varje dag, och jag oroar mig inte. Jag vet vad jag kan, och han driver mig framåt, samtidigt som jag driver honom framåt. Så är det, säger han.

Benediktsson vill inte gå på lån i år, utan vill helst vara kvar i Blåvitt.

- Fotbollen är sådan, att man aldrig vet, men jag vill vara här, så jag hoppas vara här.

20-åringen berättar samtidigt att Blåvitt betyder mycket för honom.

Annons

- Märket betyder allt. När jag först kom hit var det bara klubben, som jag spelade för, men nu har jag sett läktarna och kulturen här. Det är mer än bara ett lag. Laget och alla som är på planen är som en familj, och alla utanför är också som en familj. Vi gör allt för varandra och supportrarna gör allt de kan för oss. Ingen betyder mer än någon annan.

Publicerad 2023-02-12 kl 10:03

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto