POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bengalkastaren i derbyt får tillträdesförbud - i två år

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses bengalen kastas in i derbyt.

En person kastade en bengal mot sittplatsläktaren i derbyt mellan Djurgården och Hammarby.
Nu har personen fått tillträdesförbud i två år.
Han har även delgivits misstanke för två fall av grov misshandel och sex fall av försök till grov misshandel.

Det var i det senaste derbyt mellan Hammarby och Djurgården som avsparkstiden fick skjutas upp då en person kastade en brinnande bengal, från Djurgårdens klacksektion, till en av sittplatsläktarna.

Personen polisanmäldes och parallellt med att han utreds misstänkt för grov misshandel har åklagaren nu valt att belägga personen med tillträdesförbud.

- När det gäller bengalbrännaren så är han delgiven misstanke om två fall av grov misshandel och sex fall av försök till grov misshandel. Han är även belagd med två års tillträdesförbud, säger polisens presskontakt Lars Byström till Fotbollskanalen.

Vad gäller incidenten det det kastades en stol och träffade en fotograf i huvudet, säger Byström att man har goda förhoppningar om att kunna knyta en annan person till brottet. Personen är dock i dagsläget inte delgiven misstanke om något brott och har heller inte fått tillträdesförbud.

- Där kan man säga att utredningsläget ser gott ut men det saknas någon pusselbit för att kunna säga att det är han som har gjort det hela.

Djurgårdens säkerhetschef Mats Jonsson riktade i förra veckan kritik mot polisen för att myndigheten inte lämnade ut namnen på de misstänkta. Djurgården behövde identiteten för att kunna utfärda en så kallad arrangörsavstängning, i väntan på beslut om eventuellt tillträdesförbud.

- Vi vet inte vilka de här är, det är faktiskt bara polisen som vet det i nuläget. Då begärde vi ut de uppgifterna, för det är så det är tänkt att det ska fungera då man har en tillträdesförbudsansökan. Då ska sekretessen brytas, men det tyckte polisen inte i det här fallet, sa Jonsson då.

Men Byström försvarar polisens beslut som riktigt:

- Under förundersökningen så lämnar vi aldrig ut namn på eventuellt misstänkta eller målsäganden. Sen, när personen blivit delgiven och även fått det här tillträdesförbudet – då kan klubben begära ut vilka som har tillträdesförbud. Men det går inte att ringa och fråga efter misstänkta i parti och minut och få ut namn om vi inte vidtagit någon åtgärd, Lars Byström.

- En misstänkts namn blir offentlig först om man går in och begär offentlig försvarare eller om det går till häktning. Vi har alltid ett integritetstänk.

Publicerad 2018-09-19 kl 13:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå