Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Bengt Andersson gör comeback på elitnivå

41-årige Bengt Andersson gör comeback på elitnivå. Veteranen har skrivit på ett kontrakt med norska Moss som sträcker sig säsongen ut.

Tanken var att 41-årige Bengt Andersson skulle sluta med ett SM-guld. Men längtan efter toppfotbollen blev för stor. Nu gör han comeback i Moss som spelar i den norska andraligan. Moss har sin ordinarie målvakt Arnold Origi på skadelistan och därför hämtar klubben in den rutinerade svensken. Tanken är att Andersson ska gå in som förstemålvakt.

- Bakom Arnold har vi en 19-årig målvakt som har fingret ur led. Så det kommer att bli en hel del matcher för Bengt, säger Moss ordförande Ole Heneas till FotbollDirekt.se.

Bengt Andersson kommer närmast från division 4-fotboll.
- Han har stora meriter och massor av rutin så vi tror att han snabbt ska komma i form. Han känner sin kropp och vet vad som behövs för att komma i slag. Det hade varit annorlunda om man plockat en 22-åring från division 4, säger Haneas.

41-åringen har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. 1985 lämnade Bengt Andersson Gais för att spela med Brage. Där stannade han i sju säsonger innan han återvände till Göteborg och spel för Örgryte. Under debutsäsongen i ÖIS svarade han faktiskt för tre mål. 1996 flyttade Bengt Andersson till spanska Tenerife där han totalt spelade 20 matcher. 1998 skrev målvakten på för IFK Göteborg där han gjort 246 allsvenska matcher. Bengt Andersson krönte förra året sin karriär med sitt livs första allsvenska guld.

- Förhoppningsvis blir han spelklar så snart som möjligt. Eftersom transferfönstret öppnar den 1 augusti så har vi begärt dispens från norska fotbollförbundet. Vi väntar svar här idag, men jag tror inte att det ska vara några problem, konstaterar Ole Heneas.

Publicerad 2008-06-30 kl 11:17
Annons
Annons
Annons