POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Bengtsson efter första målet: "Betyder alltid mycket - en boost"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

FARO. Leo Bengtsson har nu gjort sitt första mål i Häcken.
Talangen, som i vinter anslöt från Bajen, visade vägen mot Astana. 
- Det är därför man spelar fotboll, för att göra mål och vinna matcher, säger han. 

Häcken-talangen Leo Bengtsson anslöt i vinter till Hisingenklubben efter knapp speltid under senaste åren i Hammarby med bland annat utlåningar till samarbetsklubben IK Frej. Under lördagen fick han spela från start i Häckens träningsmöte med Astana i Portugal och bjöd då på matchens första mål, vilket var hans första i den nya klubben.

- Det var jätteskönt och roligt att få göra mål, säger han och fortsätter:

- Det betyder alltid mycket att få göra mål. Det är därför man spelar fotboll, för att göra mål och vinna matcher. Det är skönt, en boost. 

Däremot har han inte känt sig stressad över att få in det första målet. 

- Nej, det skulle jag inte säga. Press har man alltid när man spelar fotboll, men någon stress har jag inte känt av. Det kommer liksom, så det är bara att gnugga på stenhårt och inte sluta tro på det man gör. 

Bengtsson menar att han under lördagen fick bjuda på lite mer offensiv fotboll än i de senaste matcherna med klubben. 

- I de andra matcherna har det mer varit försvarsspelet som man varit nöjd med, men nu känner jag att jag fick visa lite mer av det jag är bra på framåt och att jag kör på framåt och hittar ytorna bakom deras mittfält och tar fram bollen och utmanar därifrån. Det var ungefär därifrån målet kom också. 

Har du en lite mer offensiv roll nu än vad du hade tidigare i Hammarby och i Frej?
- Nej, det skulle jag nog inte säga. Det är de här ytorna som sökt i Bajen också, men jag har väl fått en mer tydlig roll här kring vad de vill ha av mig. Sedan är det mycket nytt med nya spelare som man ska lära känna, men det kändes bra i dag. Det var ett kliv framåt. 

Däremot blev han utbytt i halvtid.

- Ja, det var tråkigt, men det var så det blev. Jag har inte fått någon förklaring än, men vi får se. Jag får fråga, men jag tror att alla ska få matchning nu och det är många byten hela tiden, så då gäller det att passa på när man får chansen och ta den. 

Häcken-tränaren Andreas Alm säger i sin tur så här om Bengtsson-bytet i halvtid.

- Det var för att Ali (Youssef) skulle spela. Det finns en konkurrens. Leo gjorde det bra och hade jättefina positioner offensiv och gjorde dessutom mål, men Ali är också en bra spelare. Vi behöver inte se alla, men i varje fall se till så att alla har möjlighet. 

Publicerad 2020-02-08 kl 18:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå