Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bengtsson försöker bli given i MFF igen: ”Tappar rytmen av skador”

Foto: TT

MFF:s mittbackspar under våren var oftast Kári Árnason och Franz Brorsson. När Árnason är ledig efter EM kan Rasmus Bengtsson kunna ta sig in permanent i startelvan igen, om han inte hamnar i nya problem med skador. 

Det har varit mittbacksproblematik i Malmö FF. Kári Árnason är ledig efter EM till den 14:e juli, och både Franz Brorsson (brutet finger) och Rasmus Bengtsson (knä) har bara kunnat spela 45 minuter var under uppehållet. Till detta så är två andra mittbacksmöjligheter, Oscar Lewicki och Behrang Safari, inte i träning för sina respektive skador, där Lewicki går in i full träning denna veckan.

Däremot tror Kuhn att både Brorsson och Bengtsson nu ska kunna spela 90 minuter mot Örebro SK, men om inte annars så finns också Felipe Carvalho. För Bengtsson, numera i Aaron Ramsey-liknande blondering, gäller det nu att försöka komma in i kontinuerlig matchrytm efter flera olika problem med kroppen under 2016.

- Det är det som har varit problemet, någon vecka här och någon vecka där, och sedan spela lite, och sedan borta någon vecka till. Jag tror inte det spelar någon roll vilken spelare du är, du tappar rytmen av skador. Det har varit frustrerande vissa dagar.

Samtidigt blir återstarten av Allsvenskan svår för MFF. Bengtsson håller Örebro som ett av de bästa i Allsvenskan.

- De har blivit ännu bättre i år, starkare på omställningsspelet. Passningsskickligt lag med bolltrygga mittfältare. Ett lag som jag tycker är ett av de absolut bästa i Allsvenskan, om man tittar på deras spelare och hur de spelar. Det är kanske annars lätt att man tänker ”ett bottenlag” när man hör Örebro.

MFF har gjort vissa taktiska förändringar i defensiven, men Bengtsson menar att den positiva vändningen för MFF:s vår var minst lika beroende av att de tekniska misstagen blev färre.

- Vi skulle hålla kvar minst en av ytterbackarna, tidigare skickade vi iväg båda, men i början av säsongen släppte vi snarare in en del på individuella misstag. Enkla mål.

- För egen del har jag inga problem med att båda ytterbackarna går, så länge vi har bollen. Problemet är när vi tappar boll, vad som händer då. Kan vi vinna tillbaka bollen snabbt så är det inga problem att vi har så många spelare offensivt.  

Publicerad 2016-07-11 kl 12:38
ALLSVENSKAN