Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Bengtssons första allsvenska guldstrid: ”Matchen rullar redan i huvudet”

Foto: SCANPIX

Ända sedan i lördags morgon har Rasmus Bengtsson funderat på olika scenarion i matchen mot IFK Norrköping. 
- När man varit med såhär länge så är det sådana här matcher som triggar igång en, säger han till Fotbollskanalen.

Rasmus Bengtsson började spela i Malmö FF som 5-åring. Som 20-åring lämnade han för Trelleborgs FF, utan att ha gjort allsvenska matcher. Det är först nu, 30 år gammal, som Malmöpågen kan vinna en stor titel med sitt MFF. Han är dock härdad inför seriefinalen idag mot IFK Norrköping

- Nu när man varit med såhär länge så är det sådana här matcher som triggar igång en. Det kan du fråga han (Markus Rosenberg) som sitter där borta också. Man bara ser fram emot att matchen ska dra igång, och försöker njuta av det när det väl är match.

Blir man aldrig nervös?

- Det är klart det finns anspänning. Känner man inte anspänningen så ska man lägga av. Innan man åkte hit, hemma, så var man inte lika avslappnad som man brukar vara. Man vill helst inte ha något som stör, man vill köra sin uppladdning. Matchen rullar redan i huvudet.

- Man gör massa saker fram tills avspark, men den ligger ändå där... Olika scenarion rullar upp i huvudet hela tiden.

Rasmus Bengtsson har få titlar trots en bra karriär. En cuptitel och en supercuptitel i Holland, och en förstaplats i superettan 2006. Det blev aldrig något firande under MFF:s SM-guld 2010, 2013, och 2014.

- Med tanke på att jag har varit utomlands så har jag aldrig varit med om det som skrivs i tidningarna, alla supportrar runt omkring... Det har varit kul att MFF vunnit, men jag har haft fullt upp med mitt egna när jag har varit iväg. Sedan är det klart, Malmö är mitt lag, jag höll på dem även när jag var borta.

Publicerad 2016-10-16 kl 07:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER