POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Benjamin Nygren den stora matchhjälten för Blåvitt: "17 år och förväntas bära en allsvensk storklubb"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan IFK Göteborg och Elfsborg i spelaren.

GÖTEBORG. En skakig matchinledningen av hela Blåvitt.
Sedan vaknade de unga spelarna, och framför allt Benjamin Nygren, mot Elfsborg (3-0). 
- Det är den största matchen jag har spelat, och den bästa också.

Såhär långt i allsvenskan är det bara en spelare som är så pass ung att han inte får ta bilkörkort i Sverige, och i dag gjorde han både mål och två assist mot IF Elfsborg (3-0) i västkustderbyt. Benjamin Nygren gjorde visserligen två mål i sista omgången mot Örebro SK förra året, men han själv tycker detta var på en annan nivå. 

- Vi har jobbat hårt den här veckan och tränat på många delar vi behöver bli bättre på, och i dag gör vi en jättebra match. Hela laget. 

- Det är det mäktigaste jag har varit med om och man vill bara skrika ut det. Sedan efter blir man trött för man har tagit ut allt man har. Det går knappt att beskriva. 

Nygren berättade att han under veckan fått många tips från snart spelklara nyförvärvet Lasse Vibe, varav ett tips var att alltid sikta lågt i bortre hörnet. Hur Nygrens mål såg ut i dag? Ett avslut lågt vid bortre stolpen. 

- Det är den största matchen jag har spelat, och den bästa också. 

På presskonferensen noterade tränaren Poya Asbaghi att IFK Göteborg i dag startade med fem spelare som varit i den egna akademin, och att tre av dem blev målskyttar. De fem spelarna var Nygren, Patrik Karlsson Lagemyr, August Erlingmark, Robin Söder, och Sebastian Ohlsson.

- Jag tycker han (Nygren) sammanfattar hela vår laginsats. Första 15 är sådär. Kom inte riktigt nära, lite halvdan med bollen, sedan när vi får 1-0 växer han som alla andra. Fantastisk prestation efter det, fantastiska mål. Han är jobbig i försvarsspelet, kommer närmare, och är ett orosmoment för Elfsborgs backlinje också. Efter 1-0 gör han en riktigt bra insats, precis som hela laget. 

- Han är 17 år och det förväntas att han ska bära en allsvensk storklubb. Man hade inte ens sådana förväntningar på Zlatan (Ibrahimovic). Det blir så för att vi är väldigt unga, och då lyfts de här fram ännu mer. 

Det var fler i Blåvitt som ville hylla den 17-åriga offensiva kraften, som i dag var en av kantspelarna i 4-2-3-1. 

- Otrolig spelare. Otrolig människa. Man blir bara glad över att man får spela med honom. Även om man har är så ung som han är så lär man sig mycket av honom. Han är otroligt ödmjuk och vill verkligen ta nästa steg. Man ser det på honom, sa Karlsson Lagemyr. 

Erlingmark fyllde i: 

- Såklart väldigt skönt att vinna hemmapremiären, inför så här många och ge tillbaka till alla som kom hit och stöttar oss. Det är man glad över. Sedan Benjamin, ”Paka”, Seb (Ohlsson)... Alla tre har spelat i vår akademi. Det är någonstans där jag är som stoltast. Att vi är där, att de är så pass bra att de presterar, att de avgör matcher för Blåvitt. Inte bara att de spelar, utan att unga Blåvitt ger resultat. 

Publicerad 2019-04-07 kl 18:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå