Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Benny Lennartsson mot fortsättning i Gais

Med Benny Lennartsson har Gais lurat fotbollsdöden. Nedflyttningsspöket är borta och nu ligger Gais i för att få behålla den 66-årige nestorn.

- Man kan säga att vår ambition är att behålla honom, avslöjar Gais ordförande Christer Wallin.

- Och jajamän, han är intresserad, fortsätter Wallin.

66 år gammal bröt den svenske tränarlegendaren i början av augusti upp från en behaglig pension i Paris när han lät sig lockas av Gais - hans första tränaruppdrag i Sverige på över 20 år (1988).
Och vilken succé det har blivit.
Tillsammans med huvudtränaren Alexander Axén så föll milimeterdetaljerna - som gäckat laget större delen av säsongen - i ett ögonblicksverk på plats. 3-0-segern i helgen mot Örebro var sjunde raka utan förlust och nu har Gais hela elva poäng till kval eller nedflyttning.

Gais ledning är förtjust i det inflytande Lennartsson så snabbt fått och vill nu förlänga hans kontrakt.

- Vi vill ha honom kvar men innan vi blir mer konkreta måste vi säkert veta att vi klarar oss kvar. Förhoppningsvis blir det klart redan i nästa omgång.

- Men han är intresserad och ska dessutom flytta hem till Sverige till sommaren. Men självklara tankar på att Lennartsson skulle få en fast tjänst fanns inte från början.
- Nej, från början handlade allt bara om säsongen ut. Men under resans gång har saker förändrats och vi har börjat prata med varandra om en fortsättning, säger Christer Wallin.

- Det hade varit tjänstefel av oss att inte visa intresse när det gått så bra som det gjort och speciellt som han har en sådan förkärlek till Göteborg. Förhandlingar är inte påbörjade. Men det ligger inte långt borta.

- Så snart vi vet att vi säkert spelar i Allsvenskan nästa säsong så ska vi börja förhandla med Benny.

Publicerad 2009-09-30 kl 10:05
Annons
Annons
Annons