Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Berget: "Malmö ska vinna titlar"

Foto: TT

Första året i Malmö FF fick Jo Inge Berget uppleva Europa, men säsongen i allsvenskan blev en missräkning. I kväll vill norrmannen fira ett SM-guld i Falkenberg.
- En klubb som Malmö ska vinna titlar, säger 26-åringen.

Malmö FF kan vara 90 fotbollsminuter från att få lyfta Lennart Johanssons pokal för tredje gången på fyra år. Seger i kväll borta mot Falkenberg samtidigt som tabelltvåan IFK Norrköping förlorar borta mot Elfsborg och SM-guldet är säkrat för skåningarna.

- Det var kul med Champions League i fjol, men det handlar om att vinna. En klubb som Malmö ska vinna titlar, säger Jo Inge Berget, som är tillbaka efter avstängning senast.

Det är ett sargat MFF som kommer till Falkenbergs IP. En trio är avstängd (Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki och Yoshimar Yotún) — en annan trio är skadad (Markus Rosenberg, Magnus Wolff Eikrem och Anders Christiansen).

- Det är inte optimalt, men vi har skrutit mycket om att vi har den bästa truppen i Sverige och har en bänk som hade spelat i alla andra lag. Då ska vi göra jobbet även om vi har någon spelare borta, säger Berget, vars MFF fick nöja sig med en femteplats i allsvenskan i fjol.

I förra omgången fick norrmannen från läktaren se sina lagkamrater förlora med hela 0—3 mot nykomlingen Östersund på hemmaplan. En stor skillnad mot när MFF vann seriefinalen mot IFK Norrköping helgen innan.

- Det är inte så att vi är sämre fotbollsspelare när vi möter Östersund än Norrköping, men vi gör inte jobbet på samma sätt och springer inte lika mycket som mot Norrköping. Det såg inte ut som att vi ville vinna lika mycket som vi ville mot Norrköping och då sitter det i huvudet, vi har inte blivit sämre som fotbollsspelare på en vecka.

Kvällens motstånd Falkenberg, där utlånade MFF-mittbacken Felipe Carvalho kan starta, är redan klart för superettan nästa säsong.

- De har ju inte haft någon bra säsong och de har lust att vinna. De har ingen press på sig och släppa loss, men samtidigt har de inget att spela för. Jag hoppas att det ska synas att det är ett lag som har något att spela för och att ett lag ligger där de ligger, säger Jo Inge Berget.

Tre omgångar återstår av fotbollsallsvenskan 2016 och Malmö FF sitter i förarsätet mot ett SM-guld. Utmanarna IFK Norrköping och AIK är fyra respektive sju poäng bakom. Här är förutsättningarna:

MFF blir mästare i kväll om:

... Malmö vinner över Falkenberg på bortaplan samtidigt som IFK Norrköping förlorar borta mot Elfsborg. Då kan varken Norrköping eller AIK (som möter Häcken borta på torsdag) gå ikapp under allsvenskans två avslutande omgångar. Tre poäng för MFF mot Falkenberg hänger definitivt av AIK i guldstriden.

MFF blir mästare på söndag om:

... Malmö vinner mot Falkenberg (borta i kväll) och Gefle (borta på söndag). Då kan inte Norrköping gå ikapp inför den sista omgången, oavsett hur det gått mot Elfsborg (borta i kväll) eller Hammarby (borta på söndag).

... Malmö vinner någon av sina två närmaste matcher samtidigt som Norrköping förlorar någon av sina två kommande matcher eller spelar oavgjort i båda.

Läs mer om förutsättningarna i den allsvenska slutspurten här

Publicerad 2016-10-26 kl 07:32
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER