Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Berggren äntligen tillbaka hos Gefle

Tio månader av smärta och umbäranden är över. När IFK Göteborg gästar Gävle och Strömvallen finns Hasse Berggren med hos hemmalaget igen.

- Härligt. Härligt. Det var ett tag sedan. Jag är otroligt glad och lycklig. Det har ju gått över tio månader sedan jag spelade en match senast, säger Berggren.

Det har varit en svårbehandlad och efterhängsen hälskada som har gjort att Berggren tvingats till en långvarig rehablitering. Men sedan två veckor tillbaka har Berggren kunnat gå för fullt på träning.
- Ja, i ungefär två veckor har jag kunnat köra för fullt. Jag har haft lite ont om morgnarna. Man har en viss stelhet men det är ingenting att skylla på. Det enda jag kan skylla på är matchovanan, säger Berggren.

Under sin skadefrånvaro har han kunnat se Alexander Gerndt ta för sig och fylla luckan på ett utmärkt sätt och det lär bli svårt för Berggren att peta Gerndt i första taget. Och det har han ingen målsättning att göra heller just nu.
- Nej (skratt). Gerndt lär vi inte kunna peta än och det vore väl onödigt att göra det, säger Berggren.

Med tanke på matchovanan lär det inte bli några 90 minuter mot IFK Göteborg och Berggren har inte haft någon tanke på det heller. Han är mer som ett barn på julafton över att han kan vara med igen, trots att han passerat 37-årsstrecket.
- Det ska bli otroligt inspirerande att få vara med igen. Man har fått betalt för allt slit man har lagt ned. Sen återstår det väl att se om man får vara med överhuvudtaget och spela. Jag är ju uttagen i truppen i alla fall.

Publicerad 2010-05-15 kl 19:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons