POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Bergh kan peta Örlund igen - ''Vi har ingen etta''

Daniel Örlund har varit given förstemålvakt sedan 2006. Men nu har Niklas Bergh på allvar tagit upp kampen om platsen i startelvan. Mot Malmö FF kan han vakta målet för tredje matchen i rad.

- Jag kan inte säga att någon är etta. Vi har två bra målvakter i AIK, säger Nebojsa Novakovic, assisterande tränare, till Aftonbladet.

Daniel Örlund tog över positionen som förstemålvakt när Håkan Svensson lämnade klubben 2006. Sedan dess har han varit given, tills för två omgångar sedan. Då fick Niklas Bergh chansen mot Halmstads BK.

- Det kom som en överraskning, men de ville väl ha till en förändring. Jag tycker att det gått bra på det stora hela, säger Bergh.

Bergh värvades från Eskilstuna City 2006 men har fått vänta på en ärlig chans att peta Örlund. Efter två raka matcher från start och blott ett insläppt mål, dessutom på straff, vill han dock inte se sig själv som Rikard Norlings förstaval.

- Jag ser oss som konkurrenter, jag vill inte dra för stora växlar av att jag fått stå de här senaste matcherna. Målsättningen, innan säsongen, var att på allvar ta upp kampen med Örlund, säger Bergh.

Men en som har imponerats av Berghs insatser är Novakovic.

- Han har tagit sin chans på bästa möjliga sätt. Det går fort i den här branschen, säger AIK:s assisterande tränare.

KOMMENTERA AIK-Malmö FF HÄR

Publicerad 2008-05-11 kl 14:01
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå