Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Berglunds karriär kan vara slut: "Slåss med motivationsproblem"

Fredrik Berglund funderar på att sluta med elitfotboll.
Inom två veckor bestämmer sig forwarden.
- Han brottas med motivationsproblem, säger Magnus Haglund till fotbollskanalen.se.

Elfsborgsanfallaren har en tung säsong bakom sig, med skadeproblem och ont om speltid. Inte har saken blivit bättre av att den spelare han primärt fajtats med, Denni Avdic, fått sitt stora genombrott och legat i toppen av skytteligan ihop med Alexander Gerndt, HIF, under hela året.

- Sedan har vi ju James Keene och Amadou Jawo också. Det är helt klart starka spelare. Jag vet att ”Bella” brottas med sin motivation inför framtiden. Och den biten är helt klart avgörande om han ska ta en plats längst fram i vårt lag, säger tränaren Magnus Haglund.

Enligt honom beror mycket på att den tidigare allsvenske skyttekungen (säsongen 2000) dels varit sjuk i perioder och dels lidit av stora problem med en axel. Nu är det tveksamt om 31-åringen orkar satsa vidare med sin karriär överhuvudtaget.

- Vi har inte talats vid under uppehållet nu när vi haft några veckors ledighet. Men vi börjar träna 10 januari. Före den dagen vet Fredrik säkert om han är redo och tillräckligt sugen på att spela vidare, eller om han vill göra något annat, säger Magnus Haglund.

Vilka råd kan du som tränare ge honom?
- Man kan inte ge några tips i det här läget. Det är en motivationsfråga för Fredrik. Och de egna drivkrafterna måste komma inifrån när man sysslar med idrott på den här nivån, säger Haglund.

Berglund kom fram som ung talang i just Elfsborg och under 2000 bildade han allsvenskans giftigaste radarpar med Anders Svensson. "Bella" har även elva landskamper och två blågula mål på sin meritlista. Fotbollskanalen.se har sökt honom för en kommentar.

Publicerad 2010-12-28 kl 23:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons