Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bergstrand uppgiven efter Dalkurds besked: "Har lust att lägga av"

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd flyttar från Borlänge till Uppsala.
Det får Kim Bergstrand att se rött.
- Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius, säger han till UNT.

Under tisdagen lät 2018 års allsvenska nykomling Dalkurd meddela att man från och med 2018 flyttar till Uppsala. Man kommer dock inte att spela på Studenternas nästa år då byggnationen av den nya arenan inte är färdig förrän 2020 (Sirius har dispens för spel på nuvarande Studenternas). Dalkurd har i stället ställt frågan till Gävle om att spela 2018 på Gavlevallen.

Sirius har hela tiden varit tydligt med att man inte vill se ett allsvenskt lag till på samma anläggning och i en intervju med Upsala Nya Tidning förklarar tränaren Kim Bergstrand uppgivet att han är starkt negativt inställd till Dalkurds besked.

- Vi har fajtats om varenda millimeter i sex år. Vi har haft usla träningsförutsättningar och kan inte ens få en tillåtelse att få bygga ett gym. Vi får fajtas för allt. Vi har träningsplaner som inte håller måttet och Studenternas som inte håller måttet. Allt får vi fajtas för hela tiden och får ingenting gratis. Sedan kommer det en ny klubb och då ska man lösa allting. Det är skrattretande att man inte försöker göra det rimligt för dem som redan är här, säger Bergstrand till tidningen.

Bergstrand förklara att beskedet är det tyngsta han varit med om sedan han började i klubben. Enligt Sirius-tränaren har ”ingen frågat Sirius vad vi tycker” och han menar att Dalkurds beslut enbart kommer vara negativt.

- Jag har lust att lägga av. Jag är riktigt less, säger han.

- Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius. Det här har tagit så mycket energi av Sirius så det finns inte. Förra hösten försökte de sno all energi av oss när vi skulle försöka gå upp i allsvenskan och i år har de hållit på också. Otroligt dåligt.

Dalkurd grundar sitt beslut på grund av att man menar att man under lång tid motarbetats och fått för dåliga förutsättningar av Borlänge kommun.

"Idag bedriver Dalkurd FF elitverksamhet och har en akademi för ungdomar där Borlänge Kommun endast upplåtit en lokal på Domnarvsvallen på 30 kvadratmeter utan tillgång till rinnande vatten och toalett. Mer än så har inte samarbetet med kommunen gett", skrev Dalkurd på sin hemsida då man offentliggjorde beslutet.

Hur avtalet med Uppsala kommun ska se ut är dock fortsatt oklart. Det är heller inte bestämt var klubben ska träna eller ha sitt kansli.

- Vi kommer nu att gå in på detaljerna kring allt vi ska göra. Vi har inte kunnat göra det innan på grund av att vi inte haft ett färdigt beslut. Nu sätts processen igång för att fastställa alla de frågorna, sa Dalkurds vice vd, Zilan Lawan, till Fotbollskanalen tidigare under tisdagen.

Rickard Malmström är ordförande i idrotts- och fritidsnämnden i Uppsala kommun:

- Jag har all respekt för att man känner att det är jobbigt. Men låt oss landa i det här och göra det bästa av situationen. Många kommer säkert uppleva att det kan bli ett uppsving på något sätt i alla fall, säger han till Fotbollskanalen.

- Sirius och Uppsala Fotboll, deras behov står först i kön när det gäller den nya anläggningen. Det kommer inte vi tumma på överhuvudtaget när det gäller möjligheten att de ska få precis det de behöver. Det har varit vår utgångspunkt hela tiden. Sedan när de har fått det de behöver är vi ganska säkra på att det kommer att finnas ytor kvar som vi kommer vilja fylla med liv och rörelse och verksamhet. Vad det kommer bli kan inte vi svara på i nuläget. Men vi kan inte heller binda upp ytor som de inte vill hyra.

Sirius har varit väldigt tydligt med att man inte vill dela anläggning med Dalkurd. Hur ska ni lösa det den dagen det blir aktuellt?
- Exakt hur det kommer bli, det vet vi inte. Vi har inte inlett några förhandlingar med Dalkurd om var de ska husera i nuläget. Men det vi vet är att vi har gott om fina anläggningar för träning och match. Att vi ska kunna hitta en lösning är jag ganska säker på. Och vi har inte så många alternativ heller, kommunen fattar ju inte beslut om att ta hit Dalkurd. Vi har inte fattat några som helst beslut om att ta hit Dalkurd, det är de själva som gör. Och det är inte vi som sätter upp spelreglerna. Det gör EU:s regler om fri rörlighet och det gör Svenska Fotbollförbundet.

Han fortsätter:

- Det de visat intresse för nu är att hyra in sig på tomma tider på Österängen, plus att de visat intresse för att hyra en grusyta, där de får betala vad det kostar att hyra, det är viktigt att poängtera i sammanhanget.

Publicerad 2017-11-14 kl 18:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons