POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Bergstrands passning: "Kanske ska lära sig att försvara först..."

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

GÖTEBORG. IFK Göteborg ville haft straff när Giorgi Charaisjvili fälldes av Jacob Une Larsson i straffområdet. Efter matchen berättar Poya Asbaghi att huvuddomare Kristoffer Karlsson lade sig platt.
- Jag köper förklaringen, men det var väldigt olyckligt för oss, säger Blåvitts huvudtränare.

IFK Göteborg ville ha straff vid ställningen 0-0 i toppmötet mot Djurgården. Girogi Charaisjvili tog sig in i straffområdet och blev nedsparkad av Dif-försvararen Jacob Une Larsson.

Poya Asbaghi menar att straffen var solklar.

- Det är inget snack om saken. Jag pratade med domaren Kristoffer Karlsson. Han erkände att han stod fel och att det blev fel. Han blev blockad på ett sätt som gjorde att det såg ut som att Giorgi halkade. Jag köper förklaringen, men det var väldigt olyckligt för oss, säger han.

Han tycker ändå att de borde ha åstadkommit mer framåt.

- Sett till hur mycket vi tryckte ner Djurgården ville jag sett att vi var bättre på sista tredjedelen. Vi ska kunna skapa så pass många målchanser att vi vinner den här matchen. Då ska det inte spela någon roll om de får ett mål efter att Buya Turay stått två meter offside och att Giorgi Charaisjvili skulle ha fått solklar straff, säger Poya Asbaghi.

Han gav också en uppdatering kring skadade Nzuzi Toko.

- Det slocknade för honom på höger öga efter att han hade fått en smäll mot huvudet. Det var tillräckligt för att byta ut honom, säger han.

Djurgårdstränaren Kim Bergstrand var mycket belåten över de tre poängen - men var också lite förvånad.

- Fotboll är intressant. Vi gjorde en väldigt bra match senast och kom därifrån med noll poäng. Idag gjorde vi en mindre bra match men kommer härifrån med tre poäng, säger Kim Bergstrand.

Han erkänner att IFK Göteborg var klart bättre under första halvlek.

- De var överlägsna inledningsvis och vi gjorde ingen bra första halvlek. Detta var första gången jag tycker att vi var påverkade av nervositet och spänning. Det har vi inte sett innan. Men spelarna slet stenhårt och jag är väldigt glad över segern.

Han tycker att det är löjligt att prata om offsiden innan hörnan.

- Att spelare står offside innan hörnor händer hela tiden. Då kanske man behöver lära sig att försvara på hörnor först. Det är lågt att prata om en offside innan en hörna, säger Kim Bergstrand.

Publicerad 2019-10-21 kl 21:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå