Besara matchvinnare - Örebro besegrade succélaget Mjällby

Örebro besegrade Mjällby hemma på Behrn Arena under måndagskvällen.
Mål av Björndahl, Besara och Larsson såg till att man tog hem matchen med 3-1.
- Det kändes som det var vår match från den första sekunden, säger Nahir Besara till Dplay

Mjällby har fått en bra start på den allsvenska säsongen med fyra vinster, ett kryss och tre förluster på de inledande åtta omgångarna. Under måndagskvällen väntade Örebro på Behrn Arena. Ett Örebro som senast höll 0-0 länge senast mot IFK Norrköping, men där de sista 20 minuterna sänkte klubben.

Mjällby skulle rivstarta matchen. På en hörna i den 5:e matchminuten hoppade hemmalagets Jack Lahne alldeles för hårt in i en närkamp i straffområdet. Domaren Bojan Pandzic pekade på straffpunkten. En straff som David Löfquist förvaltade på bästa sätt när han sköt in bollen i Oskar Janssons vänstra hörn.

30 minuter senare kvitterade hemmalagets Erik Björndahl efter en något kaosartad situation i Mjällbys straffområde.

Tvärtemot den första halvleken, Örebro rivstartade den andra halvleken. På en frispark sköt Nahir Besara in bollen i mål. Alla Mjällby-spelare i muren hoppade, utom en, som bollen smet över och in i mål.

Med kvarten kvar hade Mjällby ett gyllene läge att kvittera. Löfquist snappade upp en rensning inne i Örebros straffområde med en läcker förstatouch, men missade mål på en halvvolley från kort avstånd.

Örebros Jake Larsson han bara vara inne på planen i en minut innan han spikade slutresultatet i den 80:e minuten. Larsson hittade David Seger med ett inlägg i Mjällbys straffområde. Seger fick god tid på sig att sikta in avslutet, som Marko Johansson räddade, men lämnade retur på - där Larsson själv dök upp och rullade in i öppet mål.

3-1 blev slutresultatet. Segern innebär att Örebro klättrar upp till elfteplats på tolv poäng, medan Mjällby trillar ner till niondeplats. Härnäst möter Örebro Helsingborg på Olympia, medan Mjällby välkomnar Elfsborg till Strandvallen.

- Vi är starka som lag både kollektivt och individuellt. Det var 1-0 efter fem minuter, men vi trodde på det, att vi kunde vinna. Sen fick vi in ett mål och då var det bara rulla på. Det kändes som det var vår match från den första sekunden, säger Nahir Besara till Dplay efter matchen.

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Hjertstrand, Wright - Lahne Besara, Collander, Book - Seger, Björndahl

Mjällby: Johansson - Nilsson, Watson, Löfgren, Agardius, Jeahze - Löfquist, Batanero, Gustafson - Sabovic, Moro.