Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Besaras farväl till fansen: ”Gör Bajen till svenska drömmen”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nahir Besara har skrivit sitt första utlandskontrakt och lämnar Hammarby för turkiska Göztepe. Mittfältaren är tacksam för sin tid i Bajen.
- Fansen gör Hammarby till den svenska drömmen och jag hoppas att vi en dag ses igen, säger Besara till Fotbollskanalen.

Det har varit en hektisk vecka för Nahir Besara, 24, som i onsdags presenterades av Göztepe i den turkiska andraligan.

Mittfältaren som i sin avslutningsmatch med Hammarby gjorde två mål i 3-0-seger mot Falkenberg menar att övergången till Göztepe påminner om hans flytt till Bajen för 2,5 år sedan.

- När jag kom från Assyriska till Hammarby valde jag att gå för utmaningen att ta upp Hammarby i allsvenskan. Nu kommer jag än en gång till en hårdsatsande och välskött klubb och Göztepe är tydliga med att de vill gå upp, säger Nahir Besara till Fotbollskanalen.

Avgjorde valet
Just att Göztepe är en hårdsatsande klubb vägde tungt när Besara valde ny klubbadress.

- Det fanns intresse från andra klubbar, bland annat från Skandinavien, men det här kändes bäst. Göztepe är en genomproffsig klubb som har något stort på gång och att få flytta ner hit med familjen är den bästa lösningen för mig.

Besaras nya klubb är hemmahörande i hamnstaden Izmir som är Turkiets tredje största stad. Bland stadens dryga tre miljoner invånare finns det en hel del passionerade fans.

- Fotbollsintresset är galet och klubben har publikrekordet för andraligan då det har varit 80 000 på en derbymatch mot Karsiyaka. Nu håller de på att bygga en ny stadion och Göztepes situation, med de passionerade fansen och trycket på att gå upp,  påminner om Hammarbys när de var i superettan.

Tackar fansen
Vidare är Besara tacksam för tiden i sina tidigare klubbar som varit avgörande i förverkligandet av drömmen om ett utlandskontrakt .

- Det är i Hammarby jag har tagit de nödvändiga stegen i min utveckling och bland annat blivit mer ödmjuk för det defensiva jobbet. Jag vill också tacka Assyriska för utan dem hade jag inte kunnat ta steget till Hammarby, säger 24-åringen och tillägger:

- Sedan glömmer jag aldrig de fantastiska fansen som jag vill tacka för all kärlek och allt stöd jag fått genom åren. Fansen gör Hammarby till den svenska drömmen. Jag hoppas att vi en dag ses igen och att de fortsätter att sjunga lika högt för Hammarby.

Nahir Besara som skrivit ett treårskontrakt med Göztepe börjar träna med laget i början på nästa vecka.

Se Besaras två mål mot Falkenberg i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-16 kl 12:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons