POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Besked från SvFF: Nytt möte med FHM på fredag

Foto: Bildbyrån.

Svensk fotboll vill starta upp säsongerna.
Efter att Sef presenterat sitt medicinska protokoll låter nu SvFF meddela att ett nytt möte väntar på fredag.
Medverka ska SvFF, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Riksidrottsförbundet göra. 

LÄS MER: Lundh: "Fotbollen ökar trycket på Tegnell o Co - men nytt nej är troligt"


Flera europeiska länder har gett grönt ljus för att återuppta fotbollssäsongen igen. Dock inför tomma läktare. Först ut blir Tyskland där säsongen ska återstarta den 16 maj.

I Sverige har man satt 14 juni som ett preliminärt datum för herrallsvenskan, som alla parter siktar på. Men det finns ett problem: Folkhälsomyndigheten tillåter inte matcher inom senioridrott än så länge och det har SvFF rättat sig efter. 

För att få till en förändring har Svensk Elitfotboll, som är intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan, satt samman två olika protokoll. Ett gällande träning och ett gällande match. I protokollet har man tagit fram förslag på hur man skulle kunna genomföra matcher och träningar och samtidigt begränsa smittspridningen. Det handlar bland annat om hur många som får sitta i varje buss i resor till matcherna och att man tagit fram ett formulär gällande fysisk hälsa som spelarna måste fylla i innan varje träning och match.

I fredags presenterades protokollen för Folkhälsomyndigheten - och nu väntar fotbollen på återkoppling. Den kommer att komma på fredag, låter förbundet meddela på sin hemsida. Då träffas parterna för ett nytt möte.

Värt att notera är att under det här mötet kommer även intresseorganisationen på damsidan, Elitfotboll Dam, att medverka, vilket inte var fallet under den första träffen. Damallsvenskan var först tänkt att starta 31 maj men det har skjutits upp.

Under måndagen pratade Fotbollskanalen med Svensk Elitfotbolls sportchef Svante Samuelsson, som då förklarade att man inte riktigt vet vilken typ av återkoppling man kommer få av FHM. Att det är ett skarpt som meddelas besked är alltså inte helt säkert. 

- Det vet vi inte. Vi hade mötet och presenterade våra tankar. De hade lite motfrågor och vi diskuterade lite och fick sedan beskedet att de skulle återkoppla till oss i slutet av den här veckan. Sedan på vilket sätt de gör det och hur de tänker vet vi inte, sa Samuelsson då.

Å andra sidan skrev Lars-Christer Olsson, ordförande i Sef, i ett öppet brev under måndagen att man väntar sig ett besked om säsongsstarten den här veckan.

Om ett negativt besked ges skulle innebära att 14 juni grusas som premiärdatum? Inte nödvändigtvis, enligt Svante Samuelsson, som fick frågan i går.

- Vi har inte satt någon deadline där. Vi är tillsammans med klubbarna medvetna om att vi måste vara väldigt flexibla kopplat till förberedelser inför tävlingsmatcherna. Det kommer inte att vara optimalt, men kring var den gränsen går har vi inte satt något datum.  

Läs protokollet för träning här:

Läs protkollet för matcher här: 

Publicerad 2020-05-12 kl 17:37

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto