Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
42v

Beskedet: Ingen fortsättning för Dempsey i Djurgården

Foto: TT

Det blir ingen fortsättning för Mark Dempsey i Djurgården. Tränaren har valt att tacka nej till klubbens erbjudande om förlängning. 
- Föreningen hade ambitionen att fullfölja med Mark, säger sportchefen Bosse Andersson till Dif:s hemsida. 

Mark Dempsey tog över som tränare i Djurgården efter att Pelle Olsson sparkats i somras. Då låg klubben risigt på det i tabellen men sedan engelsmannen klev in har resultaten förbättras och det allsvenska kontraktet har säkrats.

I ett öppet brev på Dif:s hemsida kommenterar Dempsey beslutet att inte fortsätta som huvudtränare:

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka mina spelare, alla ledare, supportrarna och andra som verkar i föreningen för deras stöd under min tid här som tränare. Djurgården gav mig indikationer på att de ville förlänga genom att använda optionen på mitt kontrakt. Men efter långt och noggrant övervägande har jag beslutat mig för att inte anta erbjudandet.

Jag och min familj har haft en underbar tid här i den här härliga staden och vi tar med oss fantastiska minnen härifrån. När jag kom hit till föreningen i början på augusti var uppgiften tydlig från Bosse Andersson och Henrik Berggren: Vinn fotbollsmatcher och se till att Djurgården spelar kvar i Allsvenskan 2017. Jag tog mig an utmaningen och förankrade den hos ledare och spelare som har svarat med en hängivenhet och ett stort engagemang för att uppnå målet. De har visat alla nödvändiga kvaliteter, energi, tro och kämpaglöd och de var de dygderna som gjorde att vi lyckades med det vi föresatte oss att göra.

Jag tackar härmed för mig och önskar alla supportrar och alla med anknytning till den här fina föreningen all lycka framöver.
/Mark Dempsey"

Även sportchefen Bosse Andersson kommenterar engelsmannens beslut:

- Föreningen hade ambitionen att fullfölja med Mark. Vi har haft en del möten och en goda diskussion men sedan meddelade Mark att han tackar nej till en fortsättning i Djurgården. Det har inte varit några andra faktorer som spelat in utan det är ett beslut som han själv tagit utifrån att han söker nya utmaningar.

- Han har fullföljt sitt uppdrag och gjort det han kommit hit för och det var att vi skulle spela allsvensk fotboll 2017. Så det är bara att säga: well done. Han har bidragit med sin energi, skapat trivsel hos grabbarna och varit en stor tillgång för oss så vi önskar Mark den bästa av fortsättningar i sin fortsatta tränarkarriär, säger Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Publicerad 2016-10-30 kl 11:52
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER