POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Beskedet: Ingen ytterligare avstängning för Sandberg

Foto: Bildbyrån/C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses situationen som föranledde Sandbergs röda.

Simon Sandberg fick direkt rött mot Östersund.
Men avstängningen stannar vid en match.
Det framgår i disciplinnämndens beslut.

Det var under slutskedet av matchen mellan Hammarby och Östersund som Bajens Simon Sandberg fick syna det röda kortet. ÖFK:s Marco Weymans drog Sandberg kraftigt i tröjan och Sandberg svarade med att slå och sparka mot Weymans för att komma loss.

Dommaren i matchen, Kristoffer Karlsson, valde alltså då att ge försvararen rött direkt.

- Min bild av situationen är att Östersund-spelaren gjorde en rejäl tröjdragning som vi bedömde som ett olämpligt uppträdande och därför fick han en varning i efterhand. Simon Sandbergs agerande är för mig ett obehärskat uppträdande. Han använde sina ben, kanske i ett försök att slita sig loss men på sättet han gjorde det är det fog för en grov utvisning. Det spelar ingen roll enligt regelboken om han träffar eller inte. Det är sättet som han utför sparken, eller sparkarna, på som är skälet till det röda kortet. Vi ser under matchens gång att han inte träffade, men det är tillräckligt ändå, sa Karlsson efter matchen.

Simon Sandberg var av en annan åsikt:

- Han (Weymans) drog ner mig, sparkade mig på vägen ner och sen försökte jag bara ta mig därifrån. Jag träffade inte hans ansikte eller någonting, sa Sandberg.

Ärendet gick efter matchen till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd som skulle ställning till om Sandberg skulle straffas med ytterligare matchers avstängning, utöver den som följer automatiskt.

På måndagen kom beslutet.

Där går att läsa att DN låter avstängningen stanna vid en match. I ett kort uttalande i beslutet skriver nämnden att: ”… förseelsen inte föranleder något straff utöver den automatiska avstängningen enligt tävlingsbestämmelserna.”

Sandberg finns följaktligen inte med i den Hammarby-trupp som under måndagen ställs mot IFK Göteborg på bortaplan.

Du ser måndagens möte mellan IFK Göteborg och Hammarby på Sportkanalen och kan streama matchen via cmore.se. Avspark 19:00.

Publicerad 2019-05-20 kl 11:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå