POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Beskedet: Licensnämnden överklagar disciplinnämndens beslut: "Tycker annorlunda"

Foto: Bildbyrån

För två veckor sedan avslog disciplinnämnden licensnämndens anmälan som kommit in mot Östersunds FK med anledning av det som framkommit i ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg. 
Nu kommer beskedet att licensnämnden väljer att överklaga disciplinnämndens beslut. 
- Licensnämnden har beslutat om och i dag lämnat in överklagan till Riksidrottsnämnden (RIN), om prövningstillstånd, säger licensnämndens ordförande Richard Johnsson till Fotbollskanalen.

Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg står åtalad för ekonomisk brottlighet på fyra punkter. Av den anledningen valde Svenska Fotbollförbundets licensnämnd i våras att anmäla klubben till disciplinnämnden med anledningen av det som förekommit i ekobrottsmålet mot Kindberg.

För omkring två veckor sedan kom besked från disciplinnämnden, att man valde att lämna anmälan utan bifall. Detta av anledningen att anmälan, enligt disciplinnämnden, kommit in för sent.

"Disciplinnämnden har i dagens beslut kommit fram till att anmälan skett för sent och är preskriberad, varför anmälan lämnas utan bifall. Disciplinnämnden anser att det redan i juni 2018 genom rapporteringen i media och genom en granskning utförd av konsultföretaget EY på uppdrag av ett av de bolag som berörs av åtalet, framkommit tillräckligt tydliga uppgifter som skulle kunna ha lagts till grund för en anmälan om ekonomiska oegentligheter. Då anmälan skett mer än två månader efter detta är anmälan preskriberad", skrev man då i beslutet som publicerades på förbundets hemsida.

I samband med beslutet meddelade också disciplinnämnden att licensnämnden hade fram till och med 24 juli på sig att överklaga beslutet.

Under tisdagen ger nu licensnämnden beskedet att man väljer att överklaga disciplinnämndens beslut till Riksidrottsnämnden.

- Licensnämnden har beslutat om och idag lämnat in överklagan till Riksidrottsnämnden (RIN), om prövningstillstånd, säger licensnämndens ordförande Richard Johnsson till Fotbollskanalen.

Att disciplinnämnden menar att anmälan kom in för sent är inget som Johnsson håller med om.

- Vi menar att preskriptionstiden inte ligger i detta fall. Vi tycker annorlunda än disciplinnämnden helt enkelt så nu får vi avvakta och se, berättar Johnsson och säger samtidigt att han inte har några ytterligare kommentarer i ärendet.

Exakt när Riksidrottsnämnden väljer att ta upp det aktuella ärendet finns inget besked om i nuläget.

I samband med att licensnämnden anmälde ÖFK till disciplinnämnden skickades också en anmälan mot klubben in som ska behandlas på SvFF:s representantskapsmöte (där beslut fattas om eventuell degradering).

Rättegången mot Kindberg inleds i Ångermanlands tingsrätt den 5 september senare i år.

Publicerad 2019-07-23 kl 18:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå