POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Beskedet: Matcher i första omgångarna av allsvenskan och superettan kan flyttas fram: "Extraordinära omständigheter"

Foto: Bildbyrån.

Det ligger fortfarande en hel del snö i stora delar av landet.
Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att klubbarna i allsvenskan och superettan har möjlighet att skjuta fram matcherna i de två första omgångarna, om båda klubbar är överens.
- En handfull klubbar har hört av sig, säger Sef:s liga- och evenemangsansvarige Ola Rydén till Fotbollskanalen. 

I stora delar av Sverige har vinterväder hållit i sig en bra bit in på våren. I helgen spelas premiärmatcherna i både allsvenskan och superettan, men på flera håll ligger det fortfarande en hel del snö, vilket kan göra planerna svårspelade, exempelvis som med Studenternas IP i Uppsala.

Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida att klubbarna i Sveriges två högsta serier, allsvenskan och superettan, kan flytta fram matcher i de två första omgångarna, mellan datumen 31 mars och 10 april, om båda parter enas om det.

- Det handlar i grunden om att om man har en ospelbar hemmaplan på grund av väderförhållande, så finns det normalt sett bara ett alternativ och det är att spela på en reservarena, men det här beslutet innebär att om det nu är så illa att det inte går att spela på hemmaplan, så går det också att spela på en reservtid, det vill säga ett senare tillfälle, om båda lagen är överens. Det bygger dock på att det inte går att spela på hemmaplan, säger Mats Enquist.

- Det är klart att det finns en viss oro med tanke på att det har kommit ny snö och är tuffa förhållanden på många håll i landet och speciellt mycket i södra Sverige, som man kanske inte är van vid där heller. Det är tuffa förhållanden för oss just nu, fortsätter han. 

Svenska Fotbollförbundet förklarade även beslutet på sin hemsida. 

"På en framställan från Föreningen Svensk Elitfotboll (Sef) har SvFF:s styrelse i dag beslutat att ge klubbarna i Allsvenskan och Superettan möjlighet att skjuta upp de matcher som skulle ha spelats i de två första omgångarna. Det är den sena vintern och mycket besvärliga snöförhållanden som föranlett denna framställan från Sef", skriver förbundet.

"Styrelsen konstaterar i sitt beslut att det råder extraordinära omständigheter och ger därför klubbarna en möjlighet att - om de är överens - flytta fram de matcher som skulle ha spelats 31 mars-10 april", fortsätter man.

Matcher som eventuellt flyttas fram kommer att vid ett senare datum som klubbarna, förbundet och Sef kommer överens om, meddelar man.

Hur många och vilka klubbar har hört av sig till Sef om detta?
- Det är några stycken i respektive serie, mer än i varje fall en handfull som är oroliga. Det har främst varit klubbar i superettan som velat se om det finns en möjlighet, då det under den här tiden varit oroliga. Det har varit några klubbar med gräsplaner som har varit oroliga för det här, samtidigt som förbundet gjort inspektioner på en del arenor, säger Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig på Sef, till Fotbollskanalen. 

Varbergs Bois är en av klubbarna som kan komma att flytta fram sin premiär. Man ska ta emot Örgryte den 3 april, men det ligger fortfarande en hel del snö på Påskbergsvallen.

-Vi har blivit informerade och kommer att ta ett beslut i morgon om vi kan spela eller inte efter att vi har pratat med våra vaktmästare. Efter det beslutet måste jag ta kontakt med Örgryte. Vi hoppas fortfarande på spel, men blir det komplikationer måste vi se över situationen, säger Varbergs klubbdirektör Kujtim Bala till Fotbollskanalen, och fortsätter:

- Jag tycker att det är väldigt bra att Sef och SvFF är behjälpliga kring den här situationen. Men vi får se hur vi gör till slut.

Det är även bekräftat att Halmstads BK:s hemmapremiär mot Helsingborg skjuts upp. 

Publicerad 2018-03-28 kl 18:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto