Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Beskedet: "Vårt förslag till den nya styrelsen är spikat"

Karl Jartun och Ulf Ivarsson lämnar IFK Göteborgs styrelse.
Valberedningen har redan hittat deras ersättare.
- Vårt förslag till den nya styrelsen är spikat och klart, säger valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg till Fotbollskanalen.

Måndagen har inneburit stora rubriker kring IFK Göteborg.

Först meddelade föreningens kassör Ulf Ivarsson att han lämnar styrelsen.

Sedan avslöjade GP att ordföranden Karl Jartun bestämt sig för att inte ställa upp för omval vid årsmötet den 7 mars. Något som klubben senare bekräftade på sin hemsida.

– Om all den tid och kraft man lägger i föreningen inte uppskattas så var det ett lätt beslut. Personligen tycker jag att det varit två fantastiska år i den finaste av föreningar. Samtidigt får jag nu friheten att planera mitt liv på ett annat sätt, säger Karl Jurtun själv.

Nu berättar valberedningens ordförande Joakim Brinkenberg för Fotbollskanalen om måndagens stora nyheter.

– Jag kan förstå att det ser ut som att det händer mycket, men för oss i valberedningen var det här inga nyheter. I Karls fall har vi haft en väldigt konstruktiv diskussion och det är rätt många veckor sedan vi kom fram till att vi ville se en nystart i föreningen. Att det var dags för Karl att lämna över stafettpinnen. Han har slitit länge, som många andra. Han kommer fortsätta jobba kvar till den 7 mars. Det finns ingen konflikt där, säger han.

– Och när det gäller Ulf Ivarsson så var det inget konstigt där heller. Han meddelade också oss i god tid.

Du säger att ni vill se en nystart. Vad menar du med det?
- Föreningen har sedan tidigare gjort en sportslig nystart. Och den har levererat väldigt bra. Samtidigt har man från styrelsens sida inte riktigt lyckats. Man har inte säkrat de löften man har sagt på årsmötena. Och det är medlemmar som har ifrågasatt dem. Då kan det vara läge att se över vad som görs rätt och vad som behövs göras annorlunda. 

Har det funnits kritik mot den nuvarande styrelsen?
- Ja. Och då kring två saker: 1. Varför talar ni inte klarspråk? 2. Varför säger ni inte till i tid? Huvudsakligen har det handlat om de ekonomiska resultaten. Men också om det som jag kallar Kamratgården-lösningen. Det har funnits en brist på förtroende. En del av det kan man förklara med bristande kommunikation.

Hur går arbetet med att forma den nya styrelsen?
– Vi är klara. Den nya styrelsen är spikad och klar. Och vi har tidigare sagt att vi kommer presentera vårt arbete senast på torsdag. Det tror jag att vi kommer hålla. 

Så det finns en ny ordförande på plats?
- Ja. Det är inte många som vet det, men vårt arbete i valberedningen börjar redan någon gång efter sommaren. Vi börjar diskutera och sondera terrängen. Sedan handlar det om att lägga ett pussel och det har vi gjort målmedvetet.

– Anledningen till att vi inte har gått ut med namn i dag är att det återstår lite detaljarbete.

Vad kan du säga om den nya styrelsen?
- Vi är väldigt tillfreds med vårt arbete. Jag hoppas att medlemmarna också ska vara det. Vi är ju bara utsedda av medlemmarna för att ta fram förslag. Årsmötet (7 mars) är det beslutande. Årsmötet kan bifalla våra förslag, men det kan också komma med hela andra förslag.

Med alla förändringar i åtanke. Hur ser du på framtiden för IFK Göteborg?
- IFK har funnits sedan 1904. Och tittar man 112 år framåt så kommer IFK fortsätta att vara en stor klubb, en stark förening. Jag är inte orolig för IFK Göteborgs framtid.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-08 kl 17:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons