Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
2:08

Foto: TT.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses incidenten där Igboananike fick rött kort mot Hammarby.

Beskedet: Ytterligare två matcher för Mårtensson - Igboananike tillbaka nästa match

Utvisningen av Kennedy Igboananike fick hård kritik.
Nu står det klart att det inte blir fler matcher än den mot Djurgården.
Däremot stängs Johan Mårtensson av ytterligare två matcher.

Både Kennedy Igboananike och Johan Mårtensson fick direkt rött kort under matchen mot Hammarby. Igboananike för satsningen mot Imad Khalili, vilket blev väldigt omdiskuterat, och Johan Mårtensson för en händelse efter matchen då han enligt huvuddomare Mohammed Al-Hakim knuffade en av domarna.

ANNONS

- Efter slutsignal går han fram till min assisterande domare och använder ett olämpligt språk mot honom, men även med fysisk kontakt och knuffar till honom för att jag antar att han inte är nöjd med vissa domslut. Då får jag information i örat att han har begått en förseelse och också ska visas ut, sa Al-Hakim till C More efter matchen.

Vad gäller det röda kortet på Igboananike sa Al-Hakim:

- Jag bedömer att han, med en ganska hög fart, springer rakt in i sin motståndare med axeln och träffar huvudet. Samtidigt försöker han sparka efter honom, men han sätter axeln mot huvudet och äventyrar motståndarens säkerhet.

Nu står det klart att Mårtensson stängs av fram till den 27 maj och att han därför missar Örebros två kommande matcher mot Kalmar och BP. Igboananike slipper dock fler matchers avstängning. Både Igboananike och Mårtensson var automatiskt avstängda i den senaste matchen mot Djurgården.

ANNONS

Kerstin Elserth är ordförande i disciplinnämnden och hon motiverar besluten så här:

- Johan Mårtensson är för att han yttrat sig på ett olämpligt sätt gentemot domare och då blir det så här. Då är normalstraffet att man får påbackning ytterligare två matcher, säger hon till Fotbollskanalen.

- När det gäller Kennedy så gör vi ingenting mer utan vi lämnar domarens anmälan utan bifall. Vi tittar lite olika filmsekvenser från det här och kommit fram till att han inte ska ha någon mer bestraffning från vår sida.

Innebär det att ni tycker att det inte borde varit rött kort överhuvudtaget?
- Det uttalar vi oss inte om. Det finns en möjlighet för spelare eller dennes förening att efter en grov utvisning ansöka om att få den borttagen av oss, därför att man menar att domaren gjort ett misstag. Någon sådan ansökan fanns inte i det här fallet. I och med det hade Kennedy sina automatiska match i går. Så den frågan har vi inte prövat.

ANNONS

Mohammed Al-Hakim uppgav att Johan Mårtensson knuffat en av de assisterande domarna, är det något ni har sett?
- Vi har gått på det verbala.

Till Expressen säger sportchefen Magnus Sköldmark att klubben kommer att överklaga beslutet.

- I sådana här situationer bör man ha i beaktande det som hänt innan i matchen. När man nu friar Kennedy, att man då trycker i väg en tre matchers avstängning på Johan Mårtensson, där han har ironiska yttrande till domaren, är direkt felaktigt. Det stämmer inte överens med den bilden som är, säger Sköldmark till tidningen.

Publicerad 2018-05-18 kl 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto