Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Beslut om allsvensk tränardispens för Mellberg i november

Foto: Bildbyrån.

Beslut om Olof Mellbergs allsvenska tränardispens kommer i november.
Det bekräftar Svenska Fotbollsförbundets licensnämnd för SVT.
- Vi håller på med licensieringsprocessen och kommer lämna besked under november månad, säger ordföranden Richard Jonsson.

Olof Mellberg är inte licensierad elittränare. Han pågår just nu  en tränarkurs vid namn CBA Elite som slutar i maj 2018. Därefter måste han även göra en så kallad Pro-utbildning. Den tidigare landslagsmannen som succéartat tagit upp BP i allsvenskan behöver söka dispens för att få träna klubben i allsvenskan 2018.

Nu bekräftar Svenska Fotbollsförbundets licensnämnd för SVT att beslut kommer tas inom den närmaste månaden.

- Vi håller på med licensieringsprocessen och kommer lämna besked under november månad, säger ordföranden Richard Jonsson.

Jonsson vill inte avslöja om läget ser ljust eller mörkt ut för Mellberg att få dispens.

- Det finns regelverk och så som jag fått det beskrivet finns det inga möjligheter att ge någon dispens. I så fall får man hänvisa till särskilda skäl.

Ordföranden i tävlingskommitén på Svenska Fotbollsförbundet, Gerhard Sager, säger så här om Mellbergs dispensansökan.

- Tränare som inte har den föreskrivna utbildningen har tidigare kunnat få någon typ av dispens. Vi hade ett fall här tidigare i höstas med Halmstad och de fick inte inte någon dispens godkänd för sin tränare Igor Krulj, utan de har en annan huvudtränare på papperet.

Hur kan det påverka att Mellberg i det här fallet håller på att utbilda sig just nu?
- Jag har inte bestämmelserna framför mig just nu, men det kan stå så att om man har påbörjat utbildningen så är det tillräckligt. Men då gäller det ju den här Pro-utbildningen. Den ska han ha påbörjat. Jag tyvärr inte exakt i huvudet vad det stå exakt vad det står i bestämmelserna.

BP skulle kunna lösa problemet genom att formellt sett ha assisterande tränaren Azrudin Valentic som huvudtränare framöver, men Mellberg berättade under tisdagen för Fotbollskanalen att man inte vill använda något sådant upplägg.

- Det blir konstigt. Vi har den rollfördelning vi har och med allt det positiva som det inneburit känns det inte aktuellt att krångla till det. Det blir också konstigt utåt när man vet vilken rollfördelning vi har haft, att alla kallar mig huvudtränare och så. Vi bollar över det här till förbundet.


Publicerad 2017-10-25 kl 14:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons