Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Besluten: Båda de omdiskuterade domsluten kvarstår

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK och Örgryte fick inget gehör för sina överklaganden. Oscar Linnérs och Williams Atashkadehs avstängningar kvarstår.
- Den här varningen är inte uppenbart felaktig, säger Disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen angående Linnér.
- Domaren vidhåller att det var ett otillåtet, allvarligt spel, säger han om Atashkadeh.

I helgen delades två mycket omdiskuterade kort ut i allsvenskan och superettan, gult till AIK:s Oscar Linnér och rött till Örgrytes William Atashkadeh. Båda klubbarna har valt att överklaga besluten till Disciplinnämnden för att spelarna ska slippa avstängning.

Det inleddes med det röda kort som domaren Robert Daradic ansåg att Örgrytes Atashkadeh gjort sig skyldig till i derbyt mot Gais. Publik, ledare och spelare i Öis var dock av en helt annan åsikt och sågade Daradic beslut utmed fotknölarna.

- Det är horribelt. Det går fan inte att ta ett rött på en sådan grej. Jag fattar ingenting, sa Fredrik Björck till TV4 Sport i halvtidsvilan.

Det andra kortet som skapade kraftig irritation var det som Kasper Sjöberg delade ut för maskning till AIK:s Oscar Linnér. Han blev då varnad i samband med ett byte vilket innebär att han i dagsläget missar mötet med IFK Göteborg på torsdag.

- Vi hoppas att domarna sträcker upp händerna och erkänner sitt misstag. Vi kan alla göra misstag. Om de inte gör det är det här något vi måste kolla på. För vi känner att det är alldeles för hårt mot en 20-årig målvakt, sa sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen efter matchen.

Nu kommer besked från Disciplinnämnden angående klubbarnas överklaganden. Vare sig AIK eller Örgryte får gehör.

- Domaren beskriver hur han uppfattar situationen och varför han delar ut en varning och vi har ingen anledning att ändra det för, som det står i beslutet, den här varningen är inte uppenbart felaktig. Han har fördröjt spelet och för det kan man bli varnad, säger Disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen angående Linnér.

Nilsson säger så här om Atashkadeh:

- Det är ungefär samma sak där. Det här var ett allvarligt otillåtet spel. Men där kan man säga så att nämnden ändå tagit ett litet steg för på honom fanns det också ett bestraffningsärende, där lägger vi inte på några matcher utan han är avstängd enligt tävlingsbestämmelserna i den automatiska matchen. Men i övrigt så lägger vi inte på någonting. Och där är vi väl av den uppfattningen att det kanske inte var hans avsikt att göra så här och i och med att det inte är avsiktligt har vi möjlighet att fria.

Örgryte riktar nu skarp kritik mot Disciplinnämnden och ifrågasätter nämndens roll inom svensk fotboll

"Att disciplinnämnden enhetligt går på domarens linje är för oss helt oförståeligt. På bilderna framgår det tydligt att utvisningen som William tilldelas är fel. Det råder en enad konsensus bland majoriteten i fotbollssverige om detta och ÖIS uppskattar det stöd som såväl ÖIS supportrar, supportrar från andra föreningar, representanter för övriga föreningar samt media visat oss i denna fråga.

ÖIS Fotboll ställer sig frågande till disciplinnämndens roll i den svenska elitfotbollen. Denna händelse visar tydligt att ens roll i första hand är att besluta om att fälla istället för att fria och ingripa när beslut som tas av av Svenska Fotbollförbundet utsedda representanter är fel. De som blir lidande av detta beslut är inte bara ÖIS och William – utan hela fotbollssverige."

För Örgrytes del betyder det att både William Atashkadeh och tränaren Marcus Lantz, som visades upp på läktaren för sina reaktioner, är avstängda i kvällens match mot Falkenberg.

Läs besluten i sin helhet här.

Se båda situationerna i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-17 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons