Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
0:25

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen med Källström

Beslutet: Källström får spela i sista omgången

Kim Källström anmäldes till Disciplinnämnden för att ha instruerat sina lagkamrater trots att han var avstängd. SvFF har nu beslutat att mittfältaren trots det får spela i den sista omgången.
- Bestämmelsen tar sikte på att han har haft en ledarroll, men vi tycker inte att han kan anses ha haft det, säger Disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen.

Djurgårdens lagkapten Kim Källström anmäldes till Disciplinnämnden av riksombudet Tobias Tibell, efter att han sågs inne i Djurgårdens omklädningsrum och instruerade sina lagkamrater trots att han var avstängd.

Anmälan avsåg reda ut om Källström i och med det brutit mot SvFF:s tävlingsbestämmelser. Riksombudet yrkade på en matchs avstängning för Dif-stjärnan.

Nu har Disciplinnämnden tagit upp ärendet och meddelar under torsdagsförmiddagen att Källström får spela i den avslutande matchen mot Kalmar FF.

- Bestämmelsen tar sikte på att han har haft en ledarroll, men vi tycker inte att han kan anses ha varit en ledare, säger Disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen.

ANNONS

SvFF skriver i sitt beslut följande om Kim Källströms uppfattning:

"Kim Källström har bl.a. uppgett att han inte hade någon officiell ledarroll vid matchen mot Jönköping men att han gick ner till omklädningsrummet i halvtid för att värma sig och innan tränarna kom dit sa han till dem som var närvarande att kämpa vidare för att peppa dem.

Han har hänvisat till domarrapporten från matchen mot Jönköping där det framgår att han inte var upptagen som ledare."

- Han har dels inte stått uppskriven i domarrapporten som innehåller både spelare, tränare och andra ledare. Och sedan menar vi också att han visserligen i vanliga fall är lagkapten i Djurgården. Men det innebär ändå inte att han har haft en ledarroll när det är en match som han inte har deltagit i, säger Kerstin Elserth.

Är det då okej för avstängda spelare att befinna sig i omklädningsrummet så länge man inte är uppskriven som en ledare?

ANNONS
- Jag kan inte säga vare sig bu eller bä om ett annat fall. Det här är vad jag vet det första av den här typen som vi har haft. Men eftersom regeln är uppbyggd kring att en spelare ska ha haft en ledarroll, kommer man inte fram till det kan man inte straffas för att ha varit i ett omklädningsrum.

- Det handlar om att den här spelaren har haft en ledarroll vid den här matchen eller inte, där han var avstängd. Det är det vi har prövat i första hand. När vi gör vår prövning tittar vi på den regel som Riksombudet menar ska användas och sedan ska vi tolka den regeln.

En av de närvarande ledamöterna i Disciplinnämndens beslut höll inte med om beslutet utan tyckte att det fanns skäl att straffa Källström.

Så lyder de aktuella tävlingsbestämmelserna:
"Enligt 5 kap. 15 § TB får en spelare under tiden han är avstängd inte uppträda i någon ledarroll i tävling där spelaren är avstängd och det innebär bl.a. att spelaren inte får befinna sig i närheten av det tekniska området och inte heller på annat sätt instruera sitt lag."

ANNONS

Disciplinnämndens beslut kan du läsa i sin helhet här.

Publicerad 2017-11-02 kl 11:11
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto