Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beställ Ekwalls bok här: "Fågelskådaren hjälpte mig gallra"

Patrick Ekwall debuterar som författare med boken "Svår, Svårare, Ekwall". Vi ställde frågorna: vad, hur och varför?

Varför har du skrivit en bok nu?
- Dels för att jag efter 2011 skrapat ihop 30 år i sportjournalist- branschen, dels för att en hel del av mina bloggläsare tryckt på för "samlat", dels för att jag kände för det och dels för att jag kunde.

Hur har arbetet med boken sett ut?
- Det har varit snabba puckar, för det är så jag gärna jobbar. Boken ges ut av mig själv och inte via något förlag, vilket bland annat har inneburit att det varit tio dagar mellan manusstopp och utgivning. Förlagen har väl normalt minst 3-4 månader.

- Den tunga delen - att gallra fram Best of Bloggen av nästan dagligt bloggande i sex år - har tagit sina timmar, minst sagt. Med hjälp av den redaktör jag anlitade, Micael Fasth (Fågelskådaren i bloggen), så gick det att lösa. I det sammanhanget har jag även haft hjälp av mina trogna bloggläsare, framförallt Daniel Granqvist.

ANNONS

- När vi väl hade bestämt oss för vilket material som vi tyckte vi borde publicera, då började jag skriva nytt och så snart det tog fart så gick det undan.

- Till slut återstod den grafiska formgivningen, jag fick efterlysa den tjänsten över Twitter och kom snabbt överens med Angela Monroe som satt dag och natt i ett par dagar och fick klart med allt som behövdes innan själva tryckproceduren.

- 400 sidor totalt blev det! Projektet kändes litet till en början och jag trodde aldrig att något förlag skulle ha ett intresse att ge ut en sån här bok.

Vad kan vi vänta oss?
- Väldigt mycket av det stuk som förekommit genom åren i bloggen, med alla tänkbara favoriter som dyker upp - likt kaninen, resan med husbilen, hålgrävarna, fotbollsmästerskapen, paparollen med Wilma, resorna, Lets Dance och Långe Lundh, och så vidare. Samt en hel del nytt som mer handlar om min bakgrund och är på ett annat personligt plan, sådant som du inte kände till och aldrig tidigare har läst.

ANNONS

Några avslöjanden?
- Ja. Några. Men det är inga feta säljande skandaler, som jag ser det. Det har inte varit något självändamål.

Hur mycket fotboll, och hur mycket annat består boken av?
- Lite som jag var inne på, det är blandat. Men det är tre väldigt maffiga kapitel som är mera av en dagsboksskildring av upplevelserna under VM 2006, EM 2008 och VM 2010. Där får alla fotbollsvänner en ganska stor dos av fotbollen. Och förhoppningsvis chansen att återuppleva gamla goda minnen.

Ordet ”svår” används flitigt både i bloggen och i boktiteln, vad är den Ekwallska definitionen?
- Ja, det uppstod ju snabbt en debatt om boktiteln "Svår, svårare, Ekwall" och har man inte varit en flitig läsare av min blogg så är det inte lätt att förstå innebörden. Snarare svårt.

- Terminologin har jag använt en hel del genom åren eftersom det är ett rätt skönt ord, som är väldigt användbart i så många olika sammanhang - utan att för den delen vara så bestämt. Det betyder egentligen inte så mycket och man får alltid möjligheten att själv läsa in och bedöma vad "svårt" kan vara i ett sammanhang.

ANNONS

- En svår sittning kan vara en bra sittning, en galen sittning, en väldigt speciell sittning, en intressant sittning eller vad du vill. Svår sittning samlar alla de begreppen i ett. Om man vill. Svårare än så är det inte.

Publicerad 2012-01-09 kl 23:06
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto