Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bestörtning mot Gefles nya arena

Gefle IF:s planer på en ombyggnation av Strömvallen är en katastrof. Det menar en av klubbens före detta profiler. Den allsvenska existensen ses som hotad.

Nya Strömvallen är en total missräkning både kommersiellt och utseendemässigt. Stefan Lundin menar att den allsvenska existensen är hotad.

- Det är en idrottspolitisk skandal, säger Stefan Lundin till Gefle Dagblad.

– Jag har följt utvecklingen i Gävle under alla år och det GIF har gjort de sista åren är snudd på fotbollshistoria. Att de har kunnat bli så stabila, det är det inte många som lyckas med. Nu ska Gefle IF ta det sista steget, och då håller man på att sjabbla bort det. Man vill förneka GIF möjligheten att erbjuda allsvensk fotboll, säger en djupt oroad Stefan Lundin.

Stefan Lundin, med ett förflutet som tränare och spelare i Gefle, har inget positivt alls att säga om den nya arenan och Gävle kommuns agerande. Bland annat undrar han vad en läktare av trä gör på en modern arena.

– När jag fick se träläktaren blev jag oerhört besviken på hur man har hanterat frågan. Det är ett gigantiskt feltänk man är inne i, säger en starkt kritisk Stefan Lundin.

På måndag ska Gävle kommun klubba igenom planerna på en upprustning av Strömvallen. Lundin menar att kommunen inte tagit hänsyn till klubbens åsikter i frågan.

– Om man bygger en ny arena måste man låta Gefle IF:s krav vara vägledande för hela projektarbetet. Frågan man måste ställa sig är om man vill ha allsvensk fotboll i Gävle – och det utgår jag från att man vill.

- Är svaret ja, då måste man lyssna på Gefle IF, och det har man inte gjort om man vill bygga en sån här läktare.

Än värre är att Gefle inte får några större möjligheter till ekonomisk vinning med den nya arenan.
– Om man inte har sådana ytor får man inte in pengar. Då slutar det bara med en dyrare hyra för GIF. Man får lite snyggare omklädningsrum, men man får inte in några pengar – man förlorar pengar i stället, säger Lundin.

– Att få en bra arena är nyckeln till att hänga med. Titta bara på Elfsborg, där har de ytor som klubben kan tjäna pengar på. Men man har inte frågat Gefle IF ”hur ska vi göra för att ni ska tjäna pengar” utan tvingar på klubben den här lösningen. Det är en idrottspolitisk skandal som någon måste rätta till.

FotbollDirekt.se

 

Publicerad 2010-04-22 kl 11:42
Annons
Annons
Annons