Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Besvikelse i Dif över tiondeplatsen - "Hade kunnat nått en fjärdeplats"

Målsättningen var en tiondeplats, vilket det också blev för Djurgården. Men besvikelsen är ändå stor hos Dif-ledningen. Det hade kunnat blivit något mycket, mycket bättre.

- För några omgångar sedan hade vi ju realistiska möjligheter att nå en fjärdeplats och det är klart man känner lite besvikelse såhär dagen efter att det blev en tiondeplats, säger sportchefen Stefan Alvén.

Djurgården fick kvala sig kvar förra säsongen och höll sig med stor möda kvar i allsvenskan. Den här säsongen var målsättningen att komma på tionde plats för att sedan stegvis framöver öka på målsättningen allt eftersom.

Efter en trög start på säsongen kom Lennart Wass och Carlos Bandas manskap igång riktigt ordentligt och med några få omgångar kvar att spela låg en fjärdeplats inom räckhåll. Men tappade poäng mot både Elfsborg och Gefle och en förlust mot Halmstad i den sista omgången gjorde att det till slut blev en tiondeplats.
- Vi ville komma högre upp, det är inget snack om den saken, säger Alvén men konstaterar också att saker och ting inte görs över en natt.

Laget har precis påbörjat den långa klättringen upp från den mörka källare som laget varit nere i.
- Vi har i alla fall tagit ett steg i rätt riktning och vi kan konstatera att vi följer den plan vi har satt upp. Vi jobbar målmedvetet på med den och är övertygade om att vi kommer att förbättra oss för varje säsong, säger Alvén.

- Nu blickar vi bara uppåt och jag är också glad för att vi har en bra ungdomsverksamhet, där vår strategi att fostra egna spelare rullar vidare. Det lovar gott inför framtiden.

Publicerad 2010-11-08 kl 17:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons