POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Besvikelse i HIF efter förnedringen mot Peking: "Otroligt tuff situation"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från HIF:s möte med Norrköping.

Helsingborg förlorade med hela 5-0 mot IFK Norrköping.
Efter matchen var besvikelsen stor i Skånelaget.
- Vi är inte alls nöjda på något sätt, säger Markus Holgersson till Kvällsposten.

Helsingborgs IF har haft en tung vecka. Först åkte laget ur svenska cupen, därefter avgick tränaren Henrik Larsson och under söndagen föll HIF stort borta mot IFK Norrköping.

Efter matchen var besvikelsen stor hos flera HIF-spelare.

- Den är djupt tragisk. Vi är jättebesvikna, vi hade hoppats kunna kräma ut mer av det vi har gjort. Vi är inte alls nöjda på något sätt, sedan har det varit en jäkligt kämpig säsong. Det har varit en märklig och konstig säsong med alla skador samt tränarbyte. Vi måste börja samla ihop oss och kriga till oss poäng. Det brukar krävas tolv poäng och det ska vi kunna kriga till oss de sista nio matcherna. Vi måste mobilisera till på fredag, sedan får vi ett break där vi behöver samla laget och se hur vi ska ta oss framåt. Hela denna veckan har varit turbulent, säger Markus Holgersson till Kvällsposten.

Andreas Granqvist fyller i:

- Det är klart att det är jobbigt. Vi befinner oss i en otrolig tuff situation. Vi hade en cupförlust och därefter mycket påtryckningar och en tränare som lämnar. Vi åker upp med en del skadade spelare och möter ett otroligt starkt hemmalag, det har varit en jättejobbig vecka men det går inte att gräva ner sig. Vi har nio matcher kvar där vi måste rädda kontraktet, för det är det enda det handlar om. Det hade varit skönt att klara det, säger han.

Helsingborg är också på jakt efter en ny tränare då Alexander Tengryd, som har huvudansvaret nu, inte vill fortsätta i samma roll utan att HIF ska ta in en ny huvudtränare.

- Det kommer att vara ett tryck på oss utifrån när vi ligger där vi ligger. Vi får väl se hur det blir här framöver, men det är klart att det hade varit skönt att ha en tränare som pallar trycket och har varit med i ett liknande läge tidigare, eller varit på en nivå som är väldigt hög, säger Granqvist om tränarsituationen.

HIF har inte vunnit i allsvenskan på sex matcher och ligger just nu på 13:e plats i serien.

Publicerad 2019-08-25 kl 18:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå