POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Besviken Risp tvingas lämna IFK: "Blir tillbaka till Turkiet"

Blåvitt släpper Risp. Nu blir det Turkiet för en besviken Risp.
– Det är klart att det är bittert, säger han till fotbollskanalen.se.

Fredrik Risp skrev på ett korttidskontrakt för IFK Göteborg inför säsongen. Efter en skadefylld vårsäsong släpper nu blåvitt mittbacken – som hade hoppats på att få stanna i klubben.

– Det är klart att förhoppningen var att skriva på ett längre kontakt. När jag var frisk var jag ändå i startelvan. De har visat att de ville satsa på mig – så det är klart att man är något överraskad. Men det är bara att acceptera och gå vidare.

Är du besviken?

– Det är klart att man är besviken. Jag ville börja ett liv här med barnen och nu tvingas vi flytta på oss igen. Det hade varit bättre för familjen om vi hade kunnat vara kvar.

IFK Göteborg gick ut med beskedet på hemsidan idag, men enligt Risp fick han reda på det redan för ett par veckor sedan.

– Jag hade ett snack med tränarna innan vårsäsongen tog slut. De sa att eftersom jag varit småskadad skulle de släppa mig och att de ville vara ute i god tid för att jag skulle ha tid att hitta en ny klubb. Det är för många i truppen, helt enkelt. Det är klart att det är bittert.

Vad blir det nu?

– Det blir tillbaka till Turkiet. Det är två klubbar i den högsta ligan som har visat intresse, så det lutar åt det. Men jag kan inte säga vilka.

Hur känns det då?

– Ekonomiskt sett är det fantastiskt, det går inte att säga någonting annat. Det har varit en del strul i Turkiet men trots det har vi ändå trivts bra. Men prioritet nummer ett var att stanna i blåvitt. Nu får man vara beredd på att vad som helst kan hända och jag ville ju ha kontinuitet.

Publicerad 2010-06-03 kl 13:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå