POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Besvikne MFF-kaptenen: Vi är betydligt bättre än dem

Mötet mellan Helsingborg och Malmö var oerhört tufft och matchen präglades mer av kamp än skönspel. Målchanserna var få och det såg länge ut att sluta oavgjort. Men när det såg som mest avslaget ut petade Henke in avgörande 1-0.
Besvikelsen är stor i Malmö.

- Vi är betydligt bättre än dem så det här är surt. Vi gör en bra match och släpper en målchans på hela matchen. Vi skapar däremot flera chanser och kan avgöra den här matchen. Det är bittert, men vi spelar bra och det tar vi med oss, säger Malmökaptenen Daniel Andersson till PPV.

Precis som väntat var det ett viljestarkt och tempofyllt Skånederby. Malmö var snäppet vassare i första halvlek. De spelade med få tillslag längs marken och Helsingborg hade svårt att hänga med. Joel Ekstrand och Marcus Nilsson i HIF:s försvar fick göra flera starka brytningar för att hålla nollan intakt. Men i den 18:e minuten hann de inte med. Guillermo Molins kom ren och fick avslutet på mål. Den gången räddades Helsingborg av unge målvakten Pär Hansson som var snabbt ute och stod i vägen.

- Malmö spelar bra medan vi inte alls kommer upp i normal standard i första halvlek. Malmö dominerade. Vi satte för många långa bollar. Det är inte så vi ska spela, säger Henrik Larsson till PPV.

I andra halvlek tog Helsingborg initiativet. Men de skapade inga riktigt farliga chanser. Det gjorde inte heller Malmö och det var en chansfattig halvlek. Det såg ut att sluta 0-0. Men i den 89:e minuten slog Henke till.
Christoffer Andersson fick bollen strax utanför Malmös straffområde. Han slog ett perfekt inlägg och Henke kom på en lika perfekt löpning, vräkte sig framför Malmöbacken Gabriel och petade in avgörandet.

- Det finns inget roligare, det här är fantastiskt. Såna här matcher är något extra, man har gått och väntat hela dagen på att matchen ska börja, säger Henrik Larsson.

Publicerad 2009-05-04 kl 22:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå