Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

BILDSPEL: Fansens vilda firande på Olympia - guldbussen framme

Det blev guldfirande på Olympia. HIF-supportrarna fyllde upp hemmarenan och när deras hjältar anlände utbröt vilt firande.

Helsingborgs IF åkte direkt efter matchen mot Gais hemåt, mot Olympia. Tusentals supportrar har vallfärdat mot Olympia, som i rakt takt fylldes upp.

Laget hyllade av segeryra HIF-fans som väntat sedan 1999 på att vinna SM-guld igen.

"Vi är mästare, vi är mästare, vi är mästare" och "SM-guld" ljöd på arenan samtidigt som champagnen sprutade.

Och när Pär Hansson som förste spelare klockan 20.35 presenterades och sprang in till fansen utbröt ett våldsamt firande.

-Vi visste att det skulle vara mycket folk i dag, men inte så här mycket. Det här har man drömt om sedan man var liten. Jag kanske hade trott på ett par hundra men det här var helt fantastiskt, sade Hansson efter kramkalas, dans och höga vrål tillsammans med lyckliga fans.

Karlsson hyllades
Därefter presenterades hela guldtruppen, en efter en. Vissa fick supportrarna att jubla lite extra mycket, som mittfältsmotorn May Mahlangu som visade sin bara bringa och bjöd på ett härligt segerflin.

Men frågan var om inte mästartränaren Conny Karlsson fick Olympia att vibrera allra mest. Med två knutna nävar i luften gick han in och fullkomligen drunknade i publiken på gräset. En stund senare stod han nästan lite skakig och försökte sammanfatta dagen.

-Det är lite omtumlande, det är fantastiskt att så många kommit hit. Det har varit lite nervöst under dagen och när AIK gjorde sitt mål hade vi nog gett upp hoppet lite. Vi tänkte att vi får säkra guldet på hemmaplan i stället. Men det kändes helt fantastiskt när Malmö kvitterade, sade han.

Lite längre bort stod Christoffer Andersson och kramade om sin familj.

-Det känns helt jävla underbart, det går inte att beskriva. Vi satt ju och tittade på matchen och när AIK tog ledningen kändes det nattsvart, men efter Malmös kvittering utbröt kaos i bussen. Vi var helt galna, jag tror vi var vid Varberg någonstans, och därefter har det varit kaos, sade Andersson.

Känslan att springa in här på Olympia?
-Du ser ju själv, det är en helt sjuk stämning, helt underbart. Nu ska vi vidare och käka en middag på stan, sedan får vi se vad som händer, log Andersson.

Publicerad 2011-09-25 kl 22:56
Annons
Annons
Annons