Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Biljettrusning i Peking efter dramat - men det finns ett bekymmer: "Problemet är att få tag på bussar"

Foto: Bildbyrån.

Guldstriden i allsvenskan lever.
Nu säljer biljetterna till Pekings bortamatch mot Häcken som smör.
- Intresset exploderade, säger Marcus Carlsson, styrelseledamot i Peking Fanz, till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping vann mot Örebro efter att Daniel Sjölund gjort mål i matchens sista skälvande minuter. Samtidigt kryssade AIK mot Sundsvall och det innebär att det bara skiljer två poäng mellan Peking och Solnaklubben inför den sista allsvenska omgången.

Och supporterintresset låter inte vänta på sig, i alla fall inte från Norrköpingshåll. IFK Norrköpings supportergrupp Peking Fanz skrev på sin Facebooksida uppmande sina supportrar under kvällen att skynda sig för att fixa biljett.

- Intresset exploderade i kväll. Det är väl ingen som riktigt trott på det förrän nu. Nu är det helt plötsligt allvar i att vi faktiskt har en chans på guldet. Då vill alla ta sig dit. Det var nästan 6000 i Malmö 2015, så det finns ju ett par tusen som vill åka på de här riktigt stora matcherna, säger Marcus Carlsson, styrelseledamot i Peking Fanz, till Fotbollskanalen.

2015 säkrade IFK Norrköping guldet i den sista omgången mot Malmö FF på bortaplan. Då var fyllde Peking Fanz ett tiotal bussar samt ett tåg. Marcus Carlsson tycker att det är en del som skiljer från då gentemot nu. Han menar att IFK Norrköping 2015 hade guldet i sina egna händer, men att ”guldhajpen” den här gången inte infunnit sig. Inte förrän nu.

- Jag känner mig helt annorlunda gentemot 2015. Då kändes som att vi kunde tappa det. I år har vi aldrig haft det, så det känns som vi har allt att vinna nu. All press ligger på AIK. De känner ju uppenbarligen av guldnerverna, det märkte man av i dag då man inte lyckades stänga matchen. De är pressade just nu och vi har allt att vinna. Vi kan spela avslappnat mot Häcken.

Redan har ungefär ett tusental IFK Norrköping-supportrar säkrat sina plåtar till Bravida Arena och Peking Fanz har redan fyllt fem busslaster. Carlsson uppskattar att det kommer att vara ungefär 2000-3000 bortasupportrar som tar sig till Häckenmatchen.
Men hur många bussar supportergruppen kan komma att fylla lämnar Carlsson osagt.

- Problemet är snarare att få tag på bussar. Men det intresset som är just nu så skulle så går det säkert fylla 20 bussar utan problem. Men om vi får tag på 20 bussar är en annan femma. Men vi jobbar på det stenhårt och vi har kontakt med det bussbolaget som vi använder oss av samt ett par andra bussbolag som vi tidigare använt oss av.

Har ni varit med om någonting liknande förutom Malmö-matchen?
- Vi har några toppar. Vi var 3000 supportrar på bortapremiären mot Örebro i år och vi har varit 2000-2500 i Stockholm några gånger. Men det blir någonting extra när det kommer till det här. Då vaknar de som inte åker på bortamatcher så ofta.

Vad tror du om utgången i sista matchen?
- Jag tror vi vinner mot Häcken, men vi får se om det räcker till guld, avslutar Carlsson.

Publicerad 2018-11-04 kl 22:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons