POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Billborn avfärdar derby-diskussion: "Lite larvig"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från derbyt i spelaren ovan.

Hammarby vann mot Djurgården - men vilket lag var egentligen bäst i matchen?
Stefan Billborn är inte mycket för den diskussionen. 
- Jag tycker den diskussionen är lite larvig, säger han till FotbollSthlm

Hammarby är i högsta grad med i guldstriden inför söndagens möte med serieledaren Malmö FF på Tele2 Arena. Bajen vann senast med 2-1 mot Djurgården och har därmed tagit upp jakten på Skånelaget. Däremot skiljde sig efteråt åsikterna åt om vilket lag som egentligen var bäst på planen i derbyt.

Djurgårdens högerback Aslak Fonn Witry sa efteråt att Djurgården var "överlägset det bästa laget", medan tränaren Thomas Lagerlöf tidigare i veckan också, i en intervju med FotbollSthlm, tryckte på att hans lag var bättre i matchen. 

Nu svarar Hammarby-tränaren Stefan Billborn på det. 

- Då tror jag att de (Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf) har problem med sin analys i sådant fall. Jag tycker att första halvlek är en ganska jämn historia där de är lite bättre än oss i början. Däremot är de duktiga på att låsa ner oss, men de skapar egentligen ingenting själva alls. Förutom de gångerna då vi egentligen slår bollen på dem. Sedan har vi bara två chanser: Tankovics och Rodics lägen. Jag tycker att det är en ganska låst halvlek som är jämn. Det är möjligt att Djurgården är lite bättre än oss, säger Billborn till FotbollSthlm. 

Billborn förklarar vidare att han tycker att Bajen därefter var "klart bättre" under första 15 minuterna av andra halvlek, men att Djurgården sedan gjorde en "jättebra forcering" efter Jeppe Andersens röda kort. Billborn tycker dock generellt att diskussionen om vilket lag som egentligen var bäst på planen är tramsig. 

Jag vet inte… jag tycker det är en tramsig diskussion för det första. De har förlorat matchen och de fick spela 35 minuter med en man mer. Jag tycker den diskussionen är lite larvig. Om de vill göra den analysen så får det stå för dem, jag tycker inte den är så saklig, säger tränaren. 

Hammarbys möte med MFF på söndag börjar klockan 15.00 och sänds på C More Fotboll och stramat på cmore.se. 

Publicerad 2019-10-17 kl 17:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå