POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Billborn efter Bajens tapp: "Blev lite show i stället för att spela sig till målchanser"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hammarby tappade en ledning till förlust i kvällens möte med Östersund.
Under en period där Bajen var i ledning blev det bitvis fokus på fel saker, menar tränare Stefan Billborn.
- Det kom en period där vi blev lite sköna, det blev lite show i stället för att vi försökte spela oss till målchanser, säger Billborn.

Hammarby startade i kväll igång allsvenskan igen efter en dryg månads uppehåll med att möta Östersund på Tele2 Arena. Bajen gick till halvtid i ledning, men efter två snabba mål i den andra halvleken lyckades ÖFK vända och vinna med 2-1.

- Jag tycker att vi gör det bra i första halvlek, där vi är lite starkare. Vi blir lite låga ibland, men jag tycker att vi knycker bollen av dem sju-åtta gånger på mittplan där vi borde kunna göra något bättre och ställa om och skapa farligheter. Vi skapade inte en enda farlighet på de lägena vi fick där, där borde vi kunnat straffa dem, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn efter matchen, och fortsätter:

- Jag tycker också att vi börjar andra halvlek relativt bra, men det kom en period där vi blev lite sköna, det blev lite show i stället för att vi försökte spela oss till målchanser runt minut 55-60. Sedan släpper vi in två mål på kort tid.

Kan du utveckla lite kring det du säger om ”showandet”?
- Jag tycker att vi dikterade spelet ganska bra i början på den andra halvleken också. Men i stället för att spela framåt i planen och vända upp för att skapa målchanser av bollinnehavet blir bollinnehavet ibland i stället någon form av egensyfte. Det kan det ju vara om man använder det till att flytta på motståndaren för att skapa luckor, men om man använder det för att det är roligt att lira, då blir det plötsligt svårt att läsa vad som händer, det kommer beslut som man inte tror ska komma och så tappar man bollen och åker på en omställning i stället. Det var en kort period där det var så. Men det tyder på självförtroende, att man känner att laget är bra. Men vi måste nog bestämma i vilka delar av matchen som vi ska göra det i, att det inte blir för mycket.

Ni hade en väldigt bra vår men åkte nu på en förlust direkt när serien startade om. Blir det en extra utmaning att hantera?
- Nej, det tror jag inte. Det var andra förlusten för i år, så det är klart att man kan säga att vi inte skulle vara vana vid att förlora. Men jag tror inte att det var någon som trodde att vi skulle vinna 19 raka matcher. Så det tror jag inte. Det fanns många bitar som var bra i dag. Tar man den här matchen och jämför när vi mötte dem fyra gånger i fjol så fick vi då försvara, försvara och försvara. Nu tycker jag att vi drev matchen på många sätt och kunde få den dit vi ville långa stunder. Vi ska ta med oss det. Jag tycker att det var en jämn match med två bra lag, men i fotboll är det inte alltid så heller att det bästa laget vinner, utan man måste vara beredd på att åka på en snyting eller två.  

Publicerad 2018-07-09 kl 21:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå