Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Billborn: "Fått klä skott för vissa saker"

7v

Stefan Billborn har varit tyst sedan han fick lämna Bajen.
Nu uttalar sig den tidigare Hammarby-tränaren om avskedet.
- Jag kommer förhoppningsvis få ett jobb i en annan klubb, säger han till Discovery+.

Förre Hammarby-tränaren Stefan Billborn, 48, ledde tidigare i år Bajen till svenska cupen-titeln, klubbens andra titel någonsin. Sedan fick han sparken den 11 juni, och i stället kom Milos Milojevic in som ny chefstränare i klubben. 

Billborn har sedan dess valt att inte uttala sig i media, men bryter nu tystnaden i en intervju med Discovery+. Billborn berättar att han började känna på sig att han skulle få gå.

- Jag har investerat jävligt mycket engagemang och känslor i Hammarby, men man måste gå vidare också. Jag måste gå vidare. Jag blir ju inte bättre av att älta det. Man lär sig. Man lär sig hur den är branschen fungerar, man lär sig att det finns många olika viljor som drar. Det är lite som att vara i ett politiskt parti många gånger. Du måste fronta massa saker som du kanske inte är helt okej med. Man har en arbetsgivare att vara lojal mot. Det är bara att köpa det, säger Billborn till Discovery+.

ANNONS

Han fortsätter:

- Du har den där känslan och du vet när det blir tyst runt omkring dig - och det var det länge. Jag visste också att jag kanske internt hade fått klä skott för vissa saker som kanske inte var helt på mig. Men jag hade ett bra team runt omkring mig, det var kul att gå till jobbet, bra spelare. En jävla ynnest ändå. Ett privilegium. 

Billborn tror inte att det är realistiskt att han återvänder till Hammarby, men tycker att det skulle vara fantastiskt om han fick göra det. Samtidigt vill han börja jobba igen.

Jag kommer förhoppningsvis få ett jobb i en annan klubb och då vill jag att de ska känna att jag är lojal mot dem också. Jag tror inte att det gagnar någon att jag är ute och talar om vad jag inte tycker fungerar i Hammarby liksom, jag är klar med den och jag har lärt mig massa saker, säger han. 

ANNONS

Billborn bekräftar även, i intervjun, att han fått två konkreta erbjudanden om tränaruppdrag. Han har dock känt att de inte varit helt rätt. 

Hammarby ställs under söndagen mot AIK i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena. 

Publicerad 2021-10-17 kl 12:54
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto