POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
23v

Billborn räknar inte med nyckelduo under våren: "De är tillbaka i sommar"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarby ser ut att få klara sig utan "Junior" och Johan Wiland under våren.
Det innebär bland annat att Bajen letar efter en ny målvakt.
- Vi måste ha in en målvakt, säger tränaren Stefan Billborn till Fotbollskanalen.

Under måndagen genomförde Hammarby sitt första bollpass för året, i Nacka. Tränaren Stefan Billborn är glad över att ha dragit igång 2019.

- Det är skönt. Det är så jäkla lätt nu när spelarna tycker det känns skitkul att vara tillbaka att man fläskar på för mycket i början, så man får ha lite is i magen och nästan strypa dem de första tio-tolv dagarna, säger Billborn.

Två spelare som inte är med och tränar just nu är mittfältaren Junes Barny och Jiloan Hamad, vars kontrakt har löpt ut med klubben.

- Om de vill träna med oss så är de absolut välkomna. Jag skulle jättegärna vilja ha båda kvar i laget, men det är ju inte upp till mig, kommenterar Stefan Billborn.

Inte heller skadade duon Johan Wiland och Serge-Junior Martinsson Ngouali kör med resten av laget. Målvakten Wiland har genomgått två axeloperationer i vinter och mittfältaren Martinsson Ngouali är korsbandsskadad.

- Junior kommer inte vara tillbaka förrän efter uppehållet (i sommar). Gällande Wiland kan vi sätta ett mer exakt comebackdatum om tre veckor ungefär. Jag tror att det var sex veckor efter operation som man kan känna till rehabiliteringstiden och han tog ju en axel i taget. Jag tror han tog den andra i början av december, säger Billborn.

Så det kommer ta tid innan han är redo för att spela matcher igen?
- Ja, jag skulle tro att Johan kanske inte heller är tillbaka förrän framåt sommaren.

En målvakt behöver ni ha in då, numerärt i alla fall?
- Ja, numerärt tror jag vi behöver en målvakt till. Så är det ju. Hur vi väljer att lösa det vet jag inte men vi måste ha in en målvakt.

På det centrala mittfältet har Hammarby dock förstärkt i vinter, med Tim Söderström från Brommapojkarna och Darijan Bojanic från Helsingborg. Om någon av de två kan ersätta Junior? Möjligtvis positionsmässigt, men inte rollmässigt. 

- Jag tror att båda kan spela som central mittfältare, däremot så tror jag inte att de är samma typ av spelare som Junior. Vi får titta lite på hur vi kommer lägga upp det där, och också hur vi ska utnyttja våra spelartyper i år. Jag gillar ju att spela med ett ganska flytande spelsystem och jag tror inte att man ska tro att någon av de två kommer kliva in i Juniors roll. De har lite olika kvaliteter, säger Billborn.

- Tim har ett extremt bra driv med boll och kan bryta linjer med bollen. Vi har ingen annan spelare som kan göra det på det sättet som han kan. Han har ju spelat alltifrån centerforward, tia, ytter till högerback. Så han kan spela lite överallt. Han kommer inte vara högerback hos oss, men vi får se var han kommer spela. Jag säger att han kan spela på alla sex positionerna längst fram hos oss. Darijan skulle kunna spela på fem av de positionerna, skulle jag säga. Sen får vi se hur vi får in dem. Han har ju en extremt bra fot, det är framför allt det vi varit intresserade av. Det handlar om att få honom i ytor där han kan utnyttja den foten och gärna att han kanske inte står i de ytorna, utan att han kan komma in i de ytorna. Det får vi titta på, var vi ska placera honom i utgångspositionen.

Vad Billborn vill ha in för spelare i truppen? Det lägger han inte så mycket fokus på. Han medger att det numerärt sätt saknas några spelare i truppen, men överlåter värvningsarbetet till andra i klubben.

- Jag litar på Jesper (Jansson, sportchef) och "Micke" (Mikael Hjelmberg, chefsscout) där. Jag är inte så orolig nu i början. Vi drar igång med de spelarna vi har och det är ett utmärkt tillfälle för att få spelarna känna att de får chansen att visa upp sig. 

- Vi har ett bra lag. Vi har en intressant åldersmix i truppen och vi har en stor utvecklingspotential, och självklart har vi en lite bättre grund att stå på än förra året. För då skulle vi göra om allting. Det behöver vi förhoppningsvis inte i år, säger Billborn.

Publicerad 2019-01-07 kl 20:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå