Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Billborns besked inför seriepremiären: "Vi kommer använda bägge våra målvakter"

Allsvenskan

David Ousted och Oliver Dovin har turats om att spela under försäsongen.
Och Hammarby kommer fortsätta ge båda målvakterna speltid i vår.
- Vi kommer använda bägge, säger tränaren Stefan Billborn till Fotbollskanalen.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys senaste match mot Djurgården i spelaren ovan.

Under försäsongen har Hammarbys tränare Stefan Billborn valt att rotera mellan David Ousted, 36, och Oliver Dovin, 18, på målvaktspositionen. Hur han tänker agera kring den frågan när allsvenskan drar igång under lördagen? Billborn meddelar att båda keeprarna lär få speltid i vår.

Vi kommer nog, med all säkerhet, spela med båda två under de här åtta matcherna i vår. Sen får vi se i vilken utsträckning. Vem som ska stå mest har vi inte bestämt. Vi tar en match i taget, helt enkelt, säger tränaren.

- Det är bra att ha två stycken som är så bra. David har visat en jäkla klass under våren och så har vi Oliver som är ung men visat att han verkligen kan göra skillnad i allsvenskan. Det blir spännande. Jag ser bara positivt på det. Vi kommer använda bägge. Det är jag ganska övertygad om.

ANNONS

Bajen ställs mot regerande mästarlaget Malmö FF på bortaplan i sin premiär.

- Man måste ju möta Malmö borta någon gång och det är väl lika bra att göra det i premiären. Så ser jag på det. Det är ett jättebra fotbollslag på pappret och traditionsenligt det bästa i Sverige. Det är en inspirerande uppgift.

MFF åkte ut ur svenska cupens gruppspel, efter förluster mot superettan-lagen Västerås och Gais. Men den misslyckade försäsongen kommer inte påverka guldfavoriten i serien, spår Billborn.

- Nej, det tror jag faktiskt inte. De började lite knackigt i fjol också, de åkte väl ur cupen mot Öster i Tipshallen och så. Jag tror att man inte ska dra för stora växlar av det. De har så många spelare med rutin och klass att de kommer växla upp nu när allsvenskan startar. Ingen behöver tveka kring det. De kommer vara med och gasa på

ANNONS

Nyligen drabbades Hammarby av ett stort covid-utbrott i sin spelartrupp och efter två tajta cupmatcher mot Trelleborg och Djurgården är spelarnas fysiska status oklar inför allsvenska premiären.

- Det är svårt att sia om orken. Vi får se när vi spelar. Jag vet inte mer än någon annan om läget. Vi får se när matchen går igång. Jag tror det kommer vara väldigt individuellt (hur spelarna mår). Vi har tagit det jättelugnt i träning efter matchen mot Djurgården, så vi har inte fått några mer signaler än att det sett piggt ut på de lugna träningarna vi haft. Mer än så kan vi inte säga. Vi har faktiskt ingen aning

- Det är klart att vi kommer vara påverkade, men det är så det är.

Hur lever du med situationen?

- Det är väl okej. Det är en realitet vi får förhålla oss till bara.

- Det blir vår första gräsmatch för i år. Vanligtvis brukar man ju åka på träningsläger och spela på gräs, men vi har inte ens nosat på gräs. Det är ju lite tyngre att springa på också, så klart. Men vi har smarta spelare som kommer kunna anpassa sig.

ANNONS
Publicerad 2021-04-10 kl 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto