Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Binakus målsättning i MFF 2018 - starta varje match och komma till landslaget: "Rätt steg för mig"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Svenska A-landslaget har bland annat Ludwig Augustinsson, Martin Olsson, och Niklas Hult som vänsterbacksalternativ. Under 2018 vill Malmö FF:s nyförvärv Binaku blanda sig in där. 
- Malmö är Sveriges största klubb och jag kände att det är rätt steg för mig. Både för att komma till landslaget, och utvecklas som fotbollsspelare och person. 

Idag gjorde Malmö FF en av allsvenskans dyraste ytterbacksvärvningar genom tiderna: Egzon Binaku från BK Häcken. Enligt Fotbollskanalens uppgifter, Aftonbladet, och Kvällsposten ligger prislappen på runt eller drygt åtta miljoner kronor. 

Intresset har funnits länge från MFF efter försäljningarna av Yoshimar Yotún och Pa Konate, och flytten gick igenom trots att 22-åringen Binaku förlängde kontraktet med Häcken så sent som i somras.

- Jag förlängde innan U21-EM. Efter EM ville Malmö ha mig. Det är klart det var smickrande, jag ville redan då komma hit, men det blev nu istället, säger han i en intervju med Fotbollskanalen. 

- Det är klubbarna som ska komma överens och sånt. 

Trots den höga prislappen var dock Binaku inte helt ordinarie i Häcken, där han slogs med främst Kari Arkivou och Joel Andersson om startplatser. Det blev därför 15 starter i år och totalt 24 på tre säsonger. I Malmö FF är det tänkt att han ska fortsätta att vara vänsterback eller vänster vingback, med Behrang Safari som främsta konkurrent. 

- Om man kommer hit och hoppas att få starta så är det ingen mening att vara här. Då är det bättre att vara kvar i Häcken. Mitt mål är att konkurrera ut och få spela. 

- Personliga (målet 2018) är att starta varje match jag kan spela. Sedan utvecklas som spelare och hoppas jag kommer med i landslaget. 

- Malmö är Sveriges största klubb och jag kände att det är rätt steg för mig. Både för att komma till landslaget, och utvecklas som fotbollsspelare och person. 

I karriären har dalslänningen tidigare spelat yttermittfältare och nummer tio för IFK Åmål i division 2. Han kom till Häckens U19-lag som 18-åring, och fick ett A-lagskontrakt ett halvår senare. Han har även rötter i Kosovo, men säger att det är Sverige som gäller för stunden när det kommer till landslagsfotboll. 

Publicerad 2017-12-20 kl 16:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons