Birmancevic bröt måltorkan mot Varberg - MFF tappar i guldstriden efter krysset

VARBERG. Varbergs Bois tog ledningen genom Robin Simovic mot Malmö FF innan Veljko Birmancevic kvitterade för gästerna i första halvlek.
Det bjöds inte på fler mål, och MFF tappar viktiga poäng i guldstriden.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Tabelltian Varberg tog emot ett Malmö FF som jagade serieledningen, och som hade Niklas Moisander tillbaka i startelvan för första gången på över två månader. Bortalaget skapade matchens första målchans i den 14:e minuten, när Anders Christiansen försökte två gånger men där Stojan Lukic var snabb med reflexerna.

I den 29:e minuten tog hemmalaget ledningen. Två Malmö FF-spelare, Franz Brorsson och Moisander, missade bollen på ett Jean Carlos De Brito-inlägg och MFF-produkten Robin Simovic smällde upp bollen i nättaket med ett avancerat avslut. En stund senare hade Albert Ejupi två lägen att utöka ledningen. Det första räddade Johan Dahlin med en benparad innan Ejupis fräcka chippförsök gick över ribban sedan. Dahlin tvingades till en ny räddning någon minut senare när Victor Karlsson testade målvakten från nära håll.

Varberg tog under mitten av halvleken över händelserna i matchen med ett disciplinerat försvarsspel och sylvassa omställningar. Det dröjde till den 41:e innan MFF:s nästa avslut kom, när Lukic fick sträcka ut och rädda Veljko Birmancevics frispark till hörna. Två minuter senare skulle serbens första allsvenska mål sedan augusti komma.

Anders Christiansen hittade Birmancevic med en kort frispark från kanten och anfallaren slog till med ett distansskott som Lukic inte hann med på. Varberg försökte svara i inledningen av andra halvlek. Vänsteryttern Tashreeq Matthews hade terroriserat MFF-försvaret under första halvlek och gick på ett eget genombrott i minut 51, som slutade med att Dahlin räddade sydafrikanens avslut i stolpen och ut. På en hörna kort senare kom Giedon Mensah högst och nickade precis över Dahlins ribba.

MFF stabiliserade spelet mot mitten av halvleken och lät Matthews bara komma loss vid ett tillfälle, där Martin Olsson agerade räddande ängel på inspelet. Bortalaget hade dock fortsatt svårt i offensiven och skapade inte något fören Birmancevic sköt strax utanför stolpen i den 73:e minuten.

Inhopparen Malik Abubakari kom närmast att ge gästerna segern med ett volleyavslut på tilläggstid, men matchen slutade 1-1. MFF halkar ner till fjärde plats i tabellen, två poäng bakom Djurgården och AIK. Varbergs Bois är tia med fyra poäng ner till kvalplatsen.

Startelvor
Varbergs Bois:
Lukic - Lindner, Stanisic, Zackrisson - Mensah, Le Roux (utbytt 82'), Ejupi (82'), De Brito (88') - Matthews, Simovic, Karlsson (68')
Byte: Johansson (68'), Karlsson Adjei, Winbo, Tranberg (82'), Liljenbäck (88')

Malmö FF:
 Dahlin - Moisander, Ahmedhodzic, Brorsson - Olsson, Christiansen, Rakip 73'), Peña, Berget - Birmancevic, Colak (82')
Byten: Abubakari (73'), Nalic (82')

Gula kort:
Matthews (21'), Ejupi (33'), Peña (54'), Stanisic (55'), De Brito (78'), Nalic (90'), Abubakari (90')
-
-
Publicerad 2021-10-24 kl 19:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.