Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Bjärred'' sågar Rangers - tror på ny skräll

Skrällen i Glasgow - var ingen tillfällighet. MFF-legendaren Patrik Andersson tror starkt på ännu en skräll:
- Jag är inte direkt förvånad. Jag håller inte skotsk klubbfotboll speciellt högt, den är oftast väldigt förutsägbar''.

Malmö FF har ett utmärkt utgångsläge inför returen mot Glasgow Rangers. Förre storspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson är inte det minsta förvånad och tror på avancemang.
– Jag håller inte skotsk klubblagsfotboll speciellt högt och det är alltid en fördel att kunna spela på resultat, säger han till FotbollDirekt.se.

Vad tycker du om 1-0-segern borta mot Glasgow?
– Det var verkligen ett fall framåt. De gavs möjlighet att rulla boll och skapa chanser och med lite tur kunde det stått 2-0 eller 3-0 efter första men de hade inte riktigt turen.

– Det är halvtid nu och det är alltid en fördel att kunna spela på resultatet. Glasgow måste framåt vilket förhoppningsvis skapar ytor för Daniel Larsson och Dardan Rexhepi.

Förvånad?
– Nej, jag är inte direkt förvånad. Jag håller inte skotsk klubbfotboll speciellt högt, den är oftast väldigt förutsägbar. De blir många långbollar in i boxen och det gäller för Malmö att orka kämpa och stå emot. Men att Malmö kan göra bra matcher mot Rangers förvånar mig inte alls.

Och Malmö-legendaren Patrik ”Bjärred” Andersson vet vad han pratar om.
2001 vann han Champions league med Bayern München och han var med när MFF senast kvalade till turneringen. Året var 2005 och laget åkte ut med buller och brak mot schweiziska FC Thun.

– Vi förtjänade ett bättre öde i första matchen. Vi borde lett med några mål men istället bjöd vi dem på ett. I andra matchen var det ju inget snack och det var ju ett bra lag som gjorde bra matcher i slutspelet sen, säger Andersson.

Hur ser du på Malmös lag och prestationer i år?

– Det har varit väldigt blandat och det har varit mycket oro i och runt laget. Rolles (Roland Nilsson) situation gav inte den arbetsron som krävs. Plussar du på lite skador på det så... det är oftast tufft att vara mästare och betydligt lättare att ta sig till toppen än att stanna där.

– De flesta lagen har läst in Malmö och hur laget spelade en framgångsrik fotboll i fjol. De måste hitta nya vägar och enas om att det primära måste vara att spela en vinstgivande fotboll, sättet att ta poäng på är sekundärt.

”Bjärred” utvecklar sitt resonemang om MFF:s sätt att spela:

– Förra året spelade de mycket i mitten. Många uppspel sköttes av brorsan (mittbacken Daniel Andersson) upp på Ivo Pekalski. Det har de andra lagen läst i år och styrt spelet till att Pontus Jansson måste sköta många uppspel samtidigt som de ligger väldigt tätt på Pekalski. Då gäller det att hitta nya vägar och försöka nyttja kanterna bättre.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-03 kl 13:42
Annons
Annons
Annons